Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske idrottsikonens viktras: ”Är helt otroligt”

Peter "Pekka" Lindmark.Foto: YLWA YNGVESSON
Pekka Lindmark hyllas av Malmö 2011 och får sin tröja hissad i arenan.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: YLWA YNGVESSON
Pekka i Tre Kronor-tröjan 2002.Foto: © BILDBYRÅN
Anna Brolin, programledare för Biggest Loser VIP.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: YLWA YNGVESSON
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
1 / 8

Hockeyikonen Pekka Lindmark har genomgått en kroppsförändring tack vare TV4-programmet Biggest Loser VIP.

Tricket var att sluta med ölen – men 61-åringen får inte berätta om hur mycket han har rasat i vikt. 

– Magen är borta. Otroligt, säger Lindmark till Aftonbladet.  

Pekka Lindmark hör till svensk hockeys yppersta elit. Han har vunnit SM-guld, VM-guld och två gånger under karriären blev han utnämnd till världens bästa målvakt. 

Nu har 61-åringen bytt hockeyrinken mot löpbandet. Som en av deltagarna i TV4-programmet Biggest Loser, som leds av Anna Brolin, har Lindmark rasat i vikt och fått till en ny livsstil. Han får dock inte avslöja hur många kilon han har gått ner, per en överenskommelse med programledningen. 

– Magen är borta. Otroligt, säger Lindmark till Aftonbladet.  

– Nu äter jag nyttigt. Har till och med grönsaker på tallriken. Både jag och Rita gör bra mat nuförtiden. Hälsosam mat kan faktiskt vara gott. Äter lika mycket som tidigare, men bättre.

”Vi har tänkt om”

Men det räckte inte med att addera grönsaker till dieten. Den ölglade ikonen fick dessutom dra ner på alkoholen. 

– Både jag och Rita har älskat öl. Men nu har vi tänkt om och kör med andra alternativ. Även det funkar bra. Jag orkar mycket mer nuförtiden och allt är lättare. Man är piggare när man vaknar och det är ingen pina att knyta skorna längre, säger Lindmark.

 

LÄS MER: Fansens uppror – bojkottar SHL-klubben

 

”Mitt största misstag i livet”

SportExpressen träffade Lindmark i mars. Då berättade han om sitt nya jobb som montör på ett företag i Piteå som utvecklar luftfjädringssystem. Lindmark kommer från en period av ekonomisk vedermöda. När hockeykarriären var över valde han att satsa sina ackumelerade tillgångar på en bilfirma i Luleå.

– Det är mitt största misstag i livet. De pengar jag tjänat i Malmö och sparat försvann när firman jag var med och ägde gick i konkurs. Vi blödde kraftigt och höll oss flytande i två år, berättade Lindmark då. 

– Jag har fått slita hårt för att klara mig. Det har inte varit någon glans precis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.