Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske doldisen blir lagkamrat – med Jagr

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jaromir Jagr.
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Johan Lorraine i HC Kladnos tröja
Foto: Privat

Jaromir Jagr är den näst bästa poängplockaren någonsin i NHL.

Och nu fortsätter hockeyvärldens bästa 40-åring karriären i tjeckiska andraligan.

Där blir han lagkamrat med två svenskar. 

– Han är så stor här att ingen fattar. Vi har haft ungdomslag från Kina som suttit på läktaren och jublat, säger Johan Lorraine, tidigare i IF Björklöven och Södertälje SK.

Jaromir Jagr är en levande legendar som av allt att döma funnit ungdomens källa eller vitaminernas vitamin som många skulle göra vad som helst för att också ta del av - hursomhelst så har 45-åringens karriär fortsatt, trots att han hunnit bli 45 år. 

Totalt har det blivit 23 säsonger i NHL för den tjeckiska hockeykonstnären med det karaktäristiska hårsvallet och den mytomspunna rumpan som hållit borta fler motspelare vid sarghörnen än någon annan. 

På dessa 23 säsonger har Jaromir Jagr också hunnit med att göra 1 914 poäng på 1 711 NHL-matcher vilket också gör honom till NHL-historiens näst bästa poängplockare. 

Blir lagkamrat med två svenskar

Jaromir Jagr spelade i fjol för Florida Panthers i NHL men har under sommaren inte fått något kontrakt med NHL-klubb, trots att samtliga klubbar haft möjligheten att lämna ett kontraktserbjudande. Därför har 45-åringen nu bestämt att tills vidare spela med HC Kladno i den tjeckiska andraligan.

Där kommer han att bli lagkamrat med de två svenskarna Johan Lorraine och Linus Svedlund, som nog inte hade förväntat sig en av tidernas största ishockeyspelare som lagkamrat när de flyttade till Tjeckien...

– Jag visste att han skulle vara med och träna i början med oss men att spela trodde jag aldrig skulle hända när jag signade, säger Johan Lorraine. 

Han är en NHL-legendar, och en av ishockeyns största. Måste vara en rätt mäktig känsla även om han nu är långt ifrån sin gamla form?

– Han är så stor här att ingen fattar. Vi har haft ungdomslag från Kina som suttit på läktaren och jublat

Lorraine om Jagr: "Kommer höja alla i laget"

HC Kladno har inlett säsongen med fem segrar på sju matcher och med det placerar man sig på andraplats i ligan.

När Jaromir Jagr nu ansluter till laget förväntar sig alla att Kladno ska kunna växa ännu några snäpp och fortsätta att vara med i toppen.

– Hans rutin, ledarskap och hans sätt att spela kommer höja alla i laget vad jag tror, säger Lorraine.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.