Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenske stjärnan kan missa NHL-premiären

Publicerad

LOS ANGELES. Anaheim Ducks svenske backstjärna, Hampus Lindholm, 23, har ägnat sommaren åt rehabilitering efter axeloperationen i våras.

Han kommer att finnas med på isen när Ducks kör igång träningslägret på fredag, men riskerar att missa försäsongen och inledningen av serien.

– Läkarna sa från början att jag nog inte skulle räkna med att vara tillbaka i spel förrän i början av november, säger Hampus Lindholm.

Han kom tillbaka till södra Kalifornien den 5 september och fortsätter uppbyggnadsträningen efter operationen.

– Allt går bra och jag känner mig starkare för varje dag som går. Och jag kommer att vara med på isen och köra nu när träningslägret börjar, men inte när det blir dags för kontaktövningarna och spel fem mot fem.

Hur har läkningen gått?

– Axeln har läkt jäkligt bra, men det gäller att den är återställd till hundra procent innan jag börjar spela igen. Det får ta sin tid och jag har bra kontakt med vår klubbläkare och våra trainers hela tiden.

Känns det som en kamp mot klockan?

– Nej, det vill jag inte säga. Man vinner ingen säsong på de första matcherna, så det finns ingen anledning att tvinga fram en för tidig comeback. Att börja spela för tidigt och sedan slå upp skadan vore en mardrömssituation.

Både du och Sami Vatanen opererades för axelskador efter säsongen, ligger ni lika i rehabiliteringen?

– Jag ligger nog lite före honom, men jag vet inte exakt. Vi hoppas båda vara tillbaka så snart som möjligt.

Du, Rickard Rakell och Jakob Silfverberg har fått sällskap av fler svenskar nu på campen, som slåss om platser. Jacob Larsson och Marcus Pettersson på backsidan samt Dennis Rasmussen bland forwards. Och målvakten Olle Eriksson Ek.

– Ja, det är kul att vi har fler svenskar här nu, det gör mig stolt. Konkurrensen hårdnar och jag tycker alltid att det är kul att tävla, säger Hampus.

Han gjorde 20 poäng, 4 mål och 16 assist, på 66 spelade matcher förra säsongen och var en av lagets bästa plusspelare med sina +13.

Ducks har en bred backuppsättning, där Lindholm och Vatanen har sällskap av namn, som Cam Fowler, Kevin Bieksa, Josh Manson, Korbinian Holzer, Brandon Montour och nu är också gamle bekantingen Francois Beauchemin tillbaka. 

Dessutom är Jacob Larsson på jakt efter en ordinarie plats efter att ha fått känna på NHL-spel med Ducks i fyra matcher förra hösten innan han åkte tillbaka till Frölunda.

Marcus Pettersson från Skellefteå AIK vill också ha ett ord med i laget.

Anaheim inleder seriespelet den 5 oktober hemma mot Arizona.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag