Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskarnas klubb i KHL kan gå under

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Patrik Hersleys klubb ligger illa till ekonomiskt.
Foto: Lars Andersson

Sibir Novosibirsk, med Tre Kronor-duon Patrik Hersley och Andreas Thuresson, ligger illa till ekonomiskt.

Enligt ryska uppgifter kan KHL-klubben gå under i början av september.

– Så vitt jag vet har Sibir allvarliga problem, säger Andrej Kovalenko, chef för KHL:s spelarfack, till Itar-Tass.

KHL-säsongen har ännu inte börjat, men från Ryssland rapporteras om ekonomiska bekymmer för Sibir Novosibirsk, som bland andra värvat Leksands målkung, backen Patrik Hersley, och Brynäs målfarlige forward Andreas Thuresson.

"Problem inför säsongen"

– Förutom skulder till spelarna för förra säsongen finns det problem med finansiering för den kommande säsongen och för att vara med i mästerskapet, säger .Andrej Kovalenko, chef för spelarfacket i KHL.

Enligt en källa till F-Sport förvärras läget för varje dag och det finns en risk att bubblan spricker i början av september eftersom klubben får för ett för litet ekonomiskt stöd av kommunen och sponsorerna.

Hoppas på stöd

Ryska ishockeyförbundets ordförande Vladislav Tretjak hoppas att Sibir Novosibirsk får tillräckligt med ekonomiskt stöd för att bli kvar.

KHL-cheferna vill avdramatisera situationen och hoppas kunna lösa den.

– Ja, ja, Sibir har ekonomiska problem, men de är lösta. Vi är i ständig kontakt med klubben och den regionala förvaltningen. Ligapresidenten Alexander Medvedev har talat med guvernören och kort sagt, situationen är under kontroll, säger Dmitrij Kurbatov, vicepresident i KHL, till Sovjetskij Sport.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.