Lias Andersson Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNLias Andersson Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lias Andersson Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Timothy Liljegren Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNTimothy Liljegren Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Timothy Liljegren Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenskarna hyllas nu stort i Kanada

Publicerad
Uppdaterad

BUFFALO/STOCKHOLM. Sverige föll med flaggan i topp i JVM-finalen mot Kanada.

Efter matchen var en märkbart tagen förbundskapten Tomas Montén stolt över sitt manskap.

– Får man chansen att coacha någon av dem igen är man lyckligt lottad, säger Montén efter förlusten.

Och de svenska Juniorkronorna hyllades även av sina övermän.

Sverige gick fram som en ångvält genom hela turneringen och klev in obesegrade i finalen mot Kanada.

Men det sjunde hindret blev för övermäktigt och de svenska spelarna fick i stället hänga silvermedaljerna runt halsen sedan Kanada vunnit med 3–1.

Efteråt hyllade förbundskapten Tomas Montén sina spelare.

– Vi gjorde vår bästa match i turneringen. Jag är stolt över mina killar, de gav verkligen allt där ute på isen. Då måste man hålla huvudet högt, säger han efter matchen.

– Våra backar gör ett fantastiskt jobb som får fart på puckarna. Jag tycker vi skapar bra med chanser och har bra fart i spelet, vi spelar med den identitet vi vill spela. Men vi sätter inte chanserna.

Montén rörd: "Stolt över dem"

För många av spelarna var detta deras sista juniorlandskamp. Tomas Montén uttrycker stolthet över att ha fått jobba med dem.

– Spelarna är fantastiska. Det är ett enormt nöje som coach att få coacha ett lag med sådana spelare. Får man chansen att coacha någon av dem igen är man lyckligt lottad.

Lagkaptenen Lias Andersson har fått mycket beröm för sitt sätt att leda laget under turneringen. Och Tomas Montén är full av beundran för sin kapten.

– Jag sa det till honom. Det är den bästa kaptenen jag någonsin haft. Han är grym, säger Tomas Montén.

 

LÄS MER: Lias Andersson hyllas i Kanada. 

Kanadas hyllning till Sverige

Men också de lyckorusiga kanadensarna uttryckte beundran över den svenska insatsen.

– De var riktigt bra. De har ett skickligt lag och spelade en bra match, all cred till dem. De var det svåraste laget att möta i hela JVM, säger backen Connor Timmins som låg bakom det avgörande 2–1-målet.

Skyttekungen Drake Batherson var inne på samma spår.

– De var väldigt bra och var riktigt snabbt, de har gjort ett bra mästerskap och förtjänade att vara i final. De har ett skickligt lag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag