Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska OS-hjältens nya jobb – blir expert

Kim Martin Hasson är klar som expert för Discovery inför OS 2018. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kim Martin Hasson. Foto: SEBASTIAN LINDBERG / BILDBYRÅN

Hon har gjort fyra OS som spelare.

Nu är hon klar för sitt femte – som expertkommentator.

Discovery värvar Kim Martin Hasson till sina OS-sändningar från Pyeongchang.

– Oerhört kul. Det är en stor ära, säger hon.

Discovery hade redan en stark hockeytrupp till OS i Pyeongchang.

Tv-bolaget har sen tidigare säkrat upp profiler som Peter Forsberg, Daniel Rudslätt och Håkan Loob. Nu är de ännu starkare. Nu står det nämligen klart att den forne landslagsmålvakten Kim Martin Hasson ansluter som expertkommentator till Discoverys hockeybevakning under de olympiska spelen.

– Det är en stor ära att få jobba med så stora namn under OS. Det ska bli kul att lära känna dem både som experter och som personer, säger Kim Martin Hasson i ett pressmeddelande.

Kim Martin Hasson expert under OS

Kim Martin Hasson slog igenom i mycket ung ålder och redan som 16-åring vaktade hon det svenska målet när Damkronorna tog hem bronset under OS i Salt Lake City 2002.

Totalt blev det fyra olympiska spel för målvakten innan utrustningen lades på hyllan. 

Nu ser hon fram emot att bevaka Damkronorna i Sydkorea.

– Oerhört kul! Jag har gjort några expertjobb tidigare men skulle ändå påstå att detta är något helt annat. Att få jobba med OS är få förunnat -jag har gjort fyra som spelare och nu ska det bli intressant att se allt från ett annat håll.

"Inte första gången det ser knackigt ut"

Sverige ställs i gruppspelet mot Japan, Schweiz och hemmanationen Sydkorea. Och Kim Martin Hasson har höga förväntningar på det svenska laget.

– Damkronorna lyckas alltid i OS och jag tror att de gör det den här gången också. Det är inte första gången det ser lite knackigt ut inför men sen brukar de få ihop det till slut. De kan absolut vara med och slåss om medaljerna. Herrarna är svårt att säga något om eftersom man inte har en aning om vilka som kommer att spela när OS väl drar i gång, säger Kim Martin Hasson.