Foto: STIG KENNE / FOTOKENNE GRATISBILDFoto: STIG KENNE / FOTOKENNE GRATISBILD
 Foto: STIG KENNE / FOTOKENNE GRATISBILD
Foto: / © Bildbyr?nFoto: / © Bildbyr?n
 Foto: / © Bildbyr?n

Svensk hockey i sorg – Kjell Nilsson är död

Publicerad

Hockey-Sverige har sorg.

Svenska ishockeyförbundets och Rögles förre ordförande Kjell Nilsson är död, skriver SHL-klubben på sin hemsida. 

– Det är en sorgens dag, säger klubbens ordförande Håkan Eriksson.

Hockeyprofilen Kjell Nilsson är död.

Nilsson, som var ordförande för det svenska ishockeyförbundet mellan 2002 och 2004, somnade in under fredagen efter en tids sjukdom, skriver SHL-klubben Rögle på sin hemsida. 

Han blev 74 år gammal.

Kjell Nilsson började sitt hockeyliv i Värmland där han representerade Bofors. Senare i karriären representerade han bland annat AIK och Rögle. I den sistnämnda klubben var han dessutom ordförande under många år, innan han 2009 lämnade arbetet inom hockeyn.

– Det är en sorgens dag. Våra tankar går främst till Kjells närmaste anhöriga, hustru och barn, som förlorat en livskamrat och fader. Kjell har gjort oerhört mycket för Rögle BK och svensk ishockey och kommer för alltid att minnas som en god ambassadör för oss i Rögle BK, säger klubbens ordförande Håkan Eriksson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag