Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalang värvas till svenska bolaget

Shane Wright
Foto: Your Morning
Auston Matthews

LOS ANGELES. Svenska Marsblade fortsätter satsningen på NHL.

Efter att ha kontrakterat Toronto Maple Leafs och NHL:s målkung, Auston Matthews, förra året har man också fått in kanadensiske juniorstjärnan Shane Wright, 17, som ny delägare och ambassadör.

– Han är en ung lovande spelare, som började använda våra inlines när juniorligan OHL ställde in säsongen i Kanada i höstas. Med tanke på att han kommer att draftas högt, kanske till och med som nummer ett 2022, så adderar han bra krydda till vårt team, säger grundaren Per Mårs.

Efter att ha etablerat sig som en het produkt på marknaden för rullskridskor tar nu Östersundsföretaget nästa steg och gör en storsatsning på en is-skena.

Man har redan ett stall av svenska NHL-spelare, som är beredda att börja spela med den nya produkten i ligan nästa säsong.

I den gruppen ingår Nicklas Bäckström (Washington), Anton Strålman Florida), Alexander Edler (Vancouver), Marcus Johansson (Minnesota) och Gustav Nyquist (Columbus).

Zetterberg och Kronwall är med

Två före detta svenska Stanley Cupvinnare, Henrik Zetterberg och Niklas Kronvall, har varit med från starten i produktutvecklingen.

– Vi har ett 20-tal aktiva och före detta spelare, som är med i vårt team när vi nu gör en jättesatsning på is-skenorna, berättar Per Mårs.

För att klara expansionen har man gjort en nyemission på 40 miljoner kronor.

– Tillväxten i år ligger på 100 procent och vi tror på försäljningssiffror på över 100 miljoner kronor nästa år, säger bolagets vd, Hans Victor.

”Det ger extra tyngd”

Han är tillsammans med Mårs grundare av företaget, som har sitt huvudkontor i Östersund.

Att Auston Matthews och Shane Wright knutits till Marsblade och kommer att vara affischnamnen i kommande kampanjer har att göra med etableringen på den nordamerikanska marknaden.

– Ontario i Kanada är vår starkaste försäljningsmarknad. Att ha en stark närvaro där i hockeyns Mecka ger extra tyngd, kommenterar Per Mårs.

Shane Wright gjorde ett hattrick mot Sverige i J18-VM i USA i förra veckan när Kanada vann med 12-1 och tippas bli nästa stora anfallsstjärna i NHL.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.