Storleken har visst betydelse

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Storleken har betydelse.

Fråga Henrik Lundqvist.

I går gjorde han sin första träning med de nya och mycket mindre NHL-skydden.

 Jag kommer att få jobba hårdare, säger landslagsmålvakten.

Henrik Lundqvist gjorde premiär på is i Linköping tillsammans med kanadensiske målvaktstränaren Rick Perry. Det var också debut i de nya och krympta målvaktsskydden som de nya NHL-reglerna kräver. Första testet blev ett bombardemang från en samling skjutglada juniorer.  Precis vad man behöver. Det är alltid lite segt och ovant när man gör första passet och särskilt ovant just den här gången.  Men jag trodde ändå att det skulle vara värre. När jag såg bilder på skydden såg de mindre ut än de var. Lundqvist konstaterar ändå att de nya skydden kan komma att fylla sitt syfte  fler mål i NHL.  Men jag hoppas inte det. Haha. Jag tror nog de flesta kan anpassa sitt spel ändå.  Är det någon särskild målvaktsstil som kommer att drabbas hårdare än andra?  De som lever på att vara stora. Jag är egentligen en av dem, så jag får försöka jobba mer på min snabbhet. Jag får jobba hårdare. Det kommer nog bli mer spektakulärt. I vilka lägen märks de mindre skydden av mest?  När man är lite skymd  och förut kunde leva på att täcka mer. Man kommer torska på det i vissa lägen. Nästa lördag sätter sig Henrik Lundqvist på planet till New York där han har en månad på sig innan det är dags att imponera på laget vid årets NY Rangers-camp.

Det gäller att vara grym

 Det blir oerhört viktigt för mig. Det gäller att kunna vara grym på träningar nu. Sedan det blev klart att han lämnar Sverige har elitseriens gigant förra säsongen haft målsättningen klar.  Jag åker dit för att ta förstaspaden. Det är klart att det är i ett fullsatt Madison Square Garden man vill vara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.