Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från VM: ”Enormt ledsamt”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Coronaviruset stoppar Damkronorna.

Damernas hockey–VM i Kanada och även B-VM i Frankrike som skulle avgjorts i april, ställs nu in.

– Det här var inget lätt beslut att ta, säger presidenten René Fasel.

– Det känns bara enormt ledsamt, säger Erika Grahm.

Det finländska tv-bolaget Yle var först med att rapportera att hockey-VM – som skulle ha spelats i Halifax, Kanada, mellan 31 mars och 10 april – ställs in. Enligt Yle så var det ”regeringen i provinsen Nova Scotia som kom med förslaget och det kanadensiska ishockeyförbundet gav sitt stöd för initiativet”.

Under lördagskvällen bekräftade internationella hockeyförbundet nyheten, och meddelade att även B-VM ställs in. Damkronorna går därmed miste om sin turnering som skulle ha spelats 12-18 april i Angers, Frankrike.

– Det är tråkigt att behöver vidta de här åtgärderna. Det här var inget lätt beslut att ta, eftersom vi såg fram emot den här turneringen i Kanada. Likväl har beslutet tagits av hälsomässig hänsyn till spelare, ledare och åskådare, säger presidenten René Fasel.

Erika Grahm: ”Enormt ledsamt”

Bakgrunden är att Frankrike nyligen fick sitt första bekräftade dödsfall som en följd av coronavirsuet och att Kanada har 51 bekräftade sjukdomsfall i skrivande stund. 

Landslagsveteranen Erika Grahm är ledsen över nyheten.

– Jag är mest ledsen nu... Personligen hade jag sett fram emot att åka till Frankrike och kriga tillbaka Sverige där de hör hemma. Jag vet inte hur många fler chanser jag får att spela i landslaget så detta känns bara enormt ledsamt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.