Anna Liv med sönerna Harry och Herman. Foto: ANNA HÅLLAMS / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSENAnna Liv med sönerna Harry och Herman. Foto: ANNA HÅLLAMS / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Anna Liv med sönerna Harry och Herman. Foto: ANNA HÅLLAMS / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Stefan Liv. Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅNStefan Liv. Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN
Stefan Liv. Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN

”Jag ville ha pappas alla lag på hjälmen”

Publicerad

Konstnären David Gunnarssons har designat målvaktshjälmar till många av de största stjärnorna i hockeyvärlden.

Tidigare målade han alla Stefan Livs hjälmar - och nu har han även gjort detsamma till Stefans söner Herman och Harry.

 - Jag ville ha pappas alla tidigare lag på hjälmen och HV så klart, berättar Herman.  

Konstnären David Gunnarsson från småländska Vrigstad är en kändis i hockeyvärlden - tack vare sina vackra målvaktsmasker.

I sin lilla ateljé har han målat masker åt flera stora stjärnor, som Henrik Lundqvist, Carey Price, Fredrik Andersen och Viktor Fasth.

Det som började som en "rolig grej" åt HV 71:s dåvarande målvakt Bosse Ahl, som fick en tjusig mask målad av David, som innan dess mest gjort motivlackering på bilar, har utvecklats till att David sedan flera år tillbaka är väldigt hyllad och efterfrågad.

Stefan LivFoto: OLLE WANDE / EXPRESSEN OLLE WANDE

 

LÄS ÄVEN: Anna Liv: ”Jag ser verkligen Stefan i honom”. 

"En fantastisk känsla att få måla en Liv-mask igen"

Under alla Stefan Livs år som målvakt på toppnivå var det David som målade hans masker och det var via Stefan Liv som Henrik Lundqvist upptäckte David Gunnarsson och det var via Lundqvists New York Rangers-masker med Frihetsgudinnan som David Gunnarsson slog igenom även i NHL.

Nyligen avslutade David Gunnarson ett annat hedersuppdrag,

Han har gjort målvaktsmasker åt Stefan Livs söner Herman och Harry. 

 – En fantastisk känsla att få måla en äkta Liv-mask igen, skriver Gunnarsson själv på Instagram, där han också lagt upp den fina bilden på sig själv tillsammans med Herman, elva år, och Harry, nio år. 

Herman är hockeymålvakt i HV 71 och Harry är innebandymålvakt i Jönköpings IK.

https://www.instagram.com/p/BhWsm6jgNkq/?hl=sv&taken-by=daveart

"Och så står det Liv på hakan, det är jättefint" 

Båda hjälmarna har pappa Stefan som motiv.

Sönerna berättar själva för SportExpressen hur de tänkte kring sina hjälmar. 

Herman:

- Jag ville ha pappas alla tidigare lag på hjälmen och HV såklart. Jag ville ha ett häftigt tema på hjälmen och det tyckte jag att det blev. David kommer med många bra idéer som jag lyssnar på.

Harry:

- Jag ville att den skulle ha JIK:s färger, men ändå ha med pappa och HV 71. Då kom David med idén att göra det svartvitt och det blev jättefint. Och så står det Liv på hakan, det är jättefint.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag