Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stängs av: "Är en klockren tackling"

I torsdags var han inblandad i överfallet av Piteå-målvakten Joel Vännström. Under söndagen var Albin Eklund på nytt inblandad i skandalscener när han tacklade Niclas Lehman blodig på öppen is.

Nu väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.
– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr, säger Albin Eklund till NSD.se.

Niclas Lehman åkte på en riktigt otäck tackling när Västerås mötte Boden på bortaplan under söndagen. Lehman blev liggande blodig på isen i tio minuter innan han kunde rullas av på bår. Bakom tacklingen stod Albin Eklund. Bodenforwarden har varit i hetluften den gångna veckan. I torsdags fick han – och Bodens tränare Peter Lasu Nilsson – utstå en hagelskur av kritik efter att Eklund varit inblandad i skandalscener mot Piteå. Piteås målvakt Joel Vännström blev då liggande mitt på isen efter en avblåsning. Närmast honom stod Albin Eklund. 

Efter söndagens tackling på Niclas Lehman väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.

"Boden Hockey stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan i väntan på förbundets dom", skriver Boden Hockey i ett pressmeddelande.

"Tacklingar likt denna hör inte hemma på ishockeyplanen".

Eklund: "20% av det som skrivs är verklighet"

Huvudpersonen själv tycker att det var en schyst tackling.

– Jag har ingenting att säga till någon reporter. Allt är redan så uppskrivet, redan efter Piteåmatchen och efter den här. 20 procent av allt som skrivs är verklighet. Jag har ingenting att kommentera, säger Eklund när Sporten får tag i honom på telefon efter matchen mot Västerås, säger huvudpersonen Albin Eklund till NSD.

– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr.

LÄS MER: Blodiga överfallet – vårdas i tio minuter 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!