Stängs av: "Är en klockren tackling"

Publicerad

I torsdags var han inblandad i överfallet av Piteå-målvakten Joel Vännström. Under söndagen var Albin Eklund på nytt inblandad i skandalscener när han tacklade Niclas Lehman blodig på öppen is.

Nu väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.
– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr, säger Albin Eklund till NSD.se.

Niclas Lehman åkte på en riktigt otäck tackling när Västerås mötte Boden på bortaplan under söndagen. Lehman blev liggande blodig på isen i tio minuter innan han kunde rullas av på bår. Bakom tacklingen stod Albin Eklund. Bodenforwarden har varit i hetluften den gångna veckan. I torsdags fick han – och Bodens tränare Peter Lasu Nilsson – utstå en hagelskur av kritik efter att Eklund varit inblandad i skandalscener mot Piteå. Piteås målvakt Joel Vännström blev då liggande mitt på isen efter en avblåsning. Närmast honom stod Albin Eklund. 

Efter söndagens tackling på Niclas Lehman väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.

"Boden Hockey stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan i väntan på förbundets dom", skriver Boden Hockey i ett pressmeddelande.

"Tacklingar likt denna hör inte hemma på ishockeyplanen".

Eklund: "20% av det som skrivs är verklighet"

Huvudpersonen själv tycker att det var en schyst tackling.

– Jag har ingenting att säga till någon reporter. Allt är redan så uppskrivet, redan efter Piteåmatchen och efter den här. 20 procent av allt som skrivs är verklighet. Jag har ingenting att kommentera, säger Eklund när Sporten får tag i honom på telefon efter matchen mot Västerås, säger huvudpersonen Albin Eklund till NSD.

– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr.

LÄS MER: Blodiga överfallet – vårdas i tio minuter 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag