Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av 8 månader efter skandalen i OS

Ziga JeglicFoto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sloveniens landslagsspelare Ziga Jeglic stängs av från all hockey i åtta månader. 

Straffet kommer efter att hockeyspelaren testats positivt efter en match i OS i Pyeongchang 2018.

Ziga Jeglic spelade i Södertälje SK mellan 2011 och 2013 men spelar just nu i KHL. Slovenen var uttagen i landslaget till OS i Pyoengchang tidigare i år. Där åkte han fast i en dopingkontroll efter en match mot Rysslands samlingslag. Jeglic stängdes av direkt i väntan på vidare dom. En dom som nu slagits fast.

Jeglic använde astmamedicin otillåtet

Ziga Jeglic stängs av från alla hockey i åtta månader. IIHF skriver att spelaren säger själv att han fått i sig de otillåtna preparaten från en astmamedicin precis innan match. En astmamedicin som lagläkaren skrivit ut till Jeglic. 

”Användandet av astmamedicinen var inte inskrivet i något dopingprotokoll och Jeglic hade inte fyllt i någon ansökan om att få använda medicinen”, skriver IIHF på sin hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.