Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelarna som flyr KHL: ”Alla där vill komma ut”

Växjö bröt sviten – tog efterlängtad seger mot Skellefteå
Markus Granlund.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Geoff Platt i Växjötröjan 2016.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Nick Shore.
Foto: ANTHONY WALLACE / AFP TT NYHETSBYRÅN

Allt fler utländska spelare bryter sina kontrakt i KHL – precis när slutspelet ska avgöras.

Senast är den finska OS-hjälten Markus Granlund.

– Alla där vill komma ut, säger en spelaragent till finska Yle.

Gagarin cup, slutspelet i KHL, drog i gång på tisdagskvällen efter en turbulent vecka. Både finländska Jokerit och lettiska Dinamo Riga har dragit sig ur ligan i protest mot Rysslands invasion av Ukraina, och ligans kopplingar till ryske ledaren Vladimir Putin har väckt sta

Samtidigt väljer nu allt fler utländska spelare att agera på egen hand och lämna ligan. De senaste dagarna har bland andra nordamerikanerna Geoff Platt och Nick Shore brutit sina kontrakt med sina respektive klubbar, Salavat Julajev och Sibir Novosibirsk.

Nu gör finske OS-guldhjälten Markus Granlund samma sak med Salavat Julajev.

– Jag vill inte kommentera. Men jag lämnade Ufa, säger Granlund till finska Yle Sport.

Agenten: ”Riktigt många vill lämna”

Ännu har ingen svensk KHL-spelare valt att bryta sitt kontrakt. Men mycket talar för att fler utländska KHL-spelare kommer att följa efter.

TSN:s hockeyreporter Chris Johnston rapporterar:

– En agent berättade för mig att hans agent som hade sina pengar förvarade i rubel i princip har sett den summan pengar minska med hälften på grund av valutans instabilitet. Vissa har börjat fundera över KHL:s långsiktiga livslängd, skriver han.

En agent, som inte vill framträda med namn på grund av det känsliga läget, säger också till Yle att många spelare går i liknande tankar:

– Riktigt många europeiska spelare vill lämna Ryssland. Jag tror att situationen är ganska utbredd överallt, oavsett var du spelar. Alla där ute vill komma ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.