Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelaren riskerar att få fängelse efter attacken

Foto: Youtube.

Jokerits Samir Ben-Amor attackerade veteranen Ville Peltonen bakifrån.

Sedan fortsatte han att slå och slå.

Nu riskerar Ben-Amor fängelsestraff.

– Det liknar grov misshandel eftersom de sista slagen görs mot ett försvarslöst offer, säger advokaten Henry Saleva till Ilta-Sanomat.

Finsk ishockey skakad av bråket som uppstod mellan rivalerna Jokerit och Helsingfors IFK i lördags.

På ett videoklipp kan man se hur Jokerits Semir Ben-Amor hoppar på Ville Peltonen bakifrån och fortsätter att slå mot 39-åringen.

Peltonen blev medvetslös en kort stund och fick hjärnskakning av smällarna.

Förundersökning

Ben-Amor polisanmäldes och en förundersökning gällande misshandel har inletts.

Tidigare hockeyspelaren och nuvarande advokaten Henry Saleva tror att det kan bli ett hårt straff.

– Det liknar grov misshandel eftersom de sista slagen görs mot ett försvarslöst offer, säger till Ilta-Sanomat, och tillägger att det kan bli upp emot fyra månaders villkorlig dom.

Påhoppet beordrat?

Samtidigt riktas misstankar mot Jokerits tränare Tomi Lämsä och Tomek Valtonen. När Ville Peltonen intervjuades av MTV3 gjorde han en antydan till att tränarna ska ha beordrat påhoppet.

Jokerittränaren Lämsä avfärdar dock de misstankarna.

Han menar dessutom att det är för ensidig fokusering på just Ben-Amors slag mot Peltonen. Matchen innehöll nämligen fler incidenter, enligt honom.

– Jag skulle efterlysa lite perspektiv i diskussionerna. Nu har allt bara kretsat kring en enskild incident, säger Lämsä till Helsingfors Dagblad.

"Svårt att förstå..."

Ville Peltonen, som sänkte Tre Kronor i VM 1995, och har flera år i NHL, måste nu vila ett tag framöver. Men han klarade sig från värre skador än en hjärnskakning.

– Hjärnskakning är den enda allvarliga följden som hänt. Allt annat är uteslutet, säger Peltonen i MTV3.

– Jag har svårt att förstå att i ett lag där det finns proffs som Jarmo Kekäläinen, Ossi Väänänen och Riku Hahl i laget sker sådant här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.