Utan elitlag. Elitserien är i full gång, men förre Tre Kronor-spelaren Jonas Soling lirar numera inte ens i näst högsta divisionen. Han tränar med Vallentuna i division 1.
Utan elitlag. Elitserien är i full gång, men förre Tre Kronor-spelaren Jonas Soling lirar numera inte ens i näst högsta divisionen. Han tränar med Vallentuna i division 1.

Sparkad och bortglömd

Publicerad
Uppdaterad
Bara för ett år sen var han Tre Kronor-spelare och aktuell för OS.
I dag är Jonas Soling, 28, totalt bortglömd - och tränar med division 1-laget Vallentuna.
- Klart att det känns väldigt konstigt, säger han.
Värvad från bottenlaget Brynäs till storklubben Linköping, spel i Ceska Pojistovna Cup och uttagen i den första OS-truppen. Det var då. Nu är Jonas Soling klubblös, efter att Linköping gjort av sig av med honom trots ett gällande treårskontrakt.

Villig gå ned i lön

- Jag och min agent har kommit fram till att vi ska ligga lite lågt, då det är ganska dött på marknaden. Jag försöker tänka positivt och köra på, men det känns inte kul att vänta så länge på en ny klubb. Har du för höga lönekrav? - Nej, vi har inte kommit så långt i förhandlingarna med någon klubb. Det är klart att jag kan gå ner i lön. Hockeyn är det första för mig. Strax innan elitseriepremiären nobbade han serieledande Timrå. - De erbjöd mig ett kontrakt på tre månader, men jag ville ha en säkerhet. Men det är klart att jag ångrar mig nu.

Inte samma tempo

Han har flyttat tillbaka till Stockholm och tränar med division 1-laget Vallentuna, där vännen Thomas Ekfeldt är tränare. - Jag försöker hålla i gång så gått det går, men det är klart att det inte är samma tempo i Vallentuna som i ett elitserielag, säger Soling.

Diskussion med HV71

Soling har ingen aning när han får klart med en ny klubb. - Just nu händer ingenting. Jag har haft lite diskussioner med bland andra HV 71 och Malmö, men det har inte blivit något, säger Soling. - Jag väntade lite på Djurgården, men det hände ingenting där. Och deras unga killar går bra, så det är ju ingen idé för dem att ta in någon ny..

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag