Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND
Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND
Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND

Söderberg petad mot Schweiz: "Har inte fått någon förklaring"

Publicerad

Carl Söderberg har haft ett tungt VM och varit kraftigt ifrågasatt. 

I den tredje perioden mot Schweiz så petades NHL-spelaren helt. 

– Jag vet inte vad det berodde på, säger han till Aftonbladet

Redan innan VM drog i gång stod det klart att Tre Kronor skulle ställa ett namnkunnigt lag på isen. En efter en tackade NHL-stjärnorna ja och en av alla som gjorde det var Carl Söderberg. Colorado Avalanchespelaren har haft en tung säsong bakom sig med blott 14 poäng på 80 matcher, men förhoppningen var att Malmösonen skulle vara en bärande center i Rikard Grönborgs VM-trupp. 

Men så har det inte blivit än så länge. Söderbergs kräftgång har fortsatt i landslagsdressen och han bara noterats för en enda poäng (en assist) på sin åtta VM-matcher. 

Sanny ville att Söderberg skulle petas

Och ju längre mästerskapet har gått, desto mer ifrågasatt har man blir. På sociala medier skriker fansen efter att Linus Omark ska komma in och ta Söderbergs plats, och inför gruppspelsmatchen mot Danmark skrev experten Sanny Lindström på sin blogg att det var dags för Grönborg att våga peta Söderberg. 

"Frågan är dock om Rikard Grönborg vågar ta bort Carl Söderberg med tanke på den fina och viktiga relation som byggts upp mellan landslagsledningen och NHL spelarna? Det enklare alternativet vore förmodligen att ta bort Linus Omark istället för NHL spelaren Söderberg vilket enligt mig vore ett felaktigt beslut", skrev han då. 

Söderberg petad - utan motivering

Det gjorde Grönborg först i matchen mot Schweiz. Efter sparsamt matchande fick Söderberg blott 88 sekunders speltid i den andra perioden, för att sedan helt och hållet bänkas i den tredje. 

Till Aftonbladet säger Söderberg att det inte berodde på några skadekänningar, utan att det var ett beslut fattat på sportsliga grunder. 

– Klart man vill spela, men samtidigt skönt att vi vann så får man förhoppningsvis spela mer nästa match, säger Söderberg till tidningen. 

Söderberg berättar att han inte fått någon motivering till petningen. 

– Nej, vi har inte hunnit prata alls, så det får vi se.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag