Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slog till med hattrick i Skellefteås kross

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Veteranen Joakim Lindström gjorde hattrick – varav två av målen kom inom loppet av 48 sekunder – när Skellefteå krossade Tappara med 6–1 i måstematchen i CHL.

Frölunda tog ett stort steg mot slutspel efter 3–2 borta mot IFK Helsingfors. 

Skellefteå var piskat att vinna hemmamatchen mot dittills obesegrade Tappara för att kunna nå slutspel i Champions Hockey League av egen kraft.

En målexplosion i slutet av första perioden lade grunden.

Skellefteå gick från 1–1 till 4–1 inom loppet av 1.24 och Joakim Lindström stod för två av fullträffarna med 48 sekunders mellanrum.

– Jag fick några enkla kassar, men det var skönt att se puckarna gå in, säger Lindström till SVT.

Poängmaskinen har hittills i SHL bara gjort två mål på sex matcher. Mot Tappara blev det tre mål och totalt fyra poäng.

Frölunda och Växjö hade också finländskt motstånd, båda på bortaplan. Frölunda besegrade IFK Helsingfors med 3–2 och tog ett stort steg mot slutspel.

En poäng mot samma lag på hemmaplan i sista omgången om en vecka räcker för avancemang. Frölunda hamnade i 1–2-underläge i sista perioden men två mål av Patrik Carlsson vände.

Växjö föll borta mot gruppjumbon TPS Åbo med 1–3. Det svenska mästarlaget är nu bara trea i tabellen inför avslutningen.

Leksand är redan klart för slutspel, men föll i gruppfinalen hemma mot Fribourg-Gotteron med 2–5.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.