Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalscenerna: ”Vilket j*vla skämt”

Artur Kayumovs slag på domaren.Foto: KHL

KHL-spelaren Artur Kayumov slog en domare i ansiktet.

För detta får han tretton matchers avstängning. 

"Vilket jävla skämt", skriver Filip Saxén, sportchef på Hufvudstadsbladet

Artur Kayumov, som draftades av NHL-klubben Chicago Blackhawks, spelar just nu sin första fullständiga säsong i KHL. Men nu väntar ett längre uppehåll för 20-åringen. 

Lokomotiv Jaroslavl-stjärnan satte först in en ful tackling på Jokerits Jesper Jensen. När dansken segnade ner till isen utbröt ett fullskaligt slagsmål med Kayumov i huvudrollen. 

I tumultet delade Kayumov ut ett knytnävsslag som träffade en domare på käken. Ryssen fick matchstraff och eskorterades av isen av en annan domare, samtidigt som han försökte elda upp Jaroslavl-publiken. 

https://twitter.com/khl_eng/status/1071460263646371840

Slog till domare

Nu har Kayumov fått ett straff från KHL-ledningen. Och det är, med svenska mått mätt, oväntat milt.

Kayumov har fått tretton matchers avstängning. Enligt sajten Second City Hockey är fem av dessa en konsekvens av tacklingen och slagsmålet – åtta kommer som ett resultat av att Kayumov slog till en domare. 

Finske journalisten Filip Saxén, som är sportchef på Hufvudstadsbladet, reagerar starkt på domen. 

"13 matchers avstängning för att slå domaren på käften. Vilket jävla skämt. Men då det gäller KHL är man ju inte förvånad", skriver Saxén på Twitter. 

Kayumov har också fått böter på ungefär 50 000 kronor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.