Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Simon Robertsson historisk målskytt

Simon Robertsson jublarFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Robertsson på bänken efter måletFoto: C MORE

Forwardstalang Simon Robertsson gjorde under lördagskvällen sitt första mål i SHL vilket gör honom till den första målskytten i ligan bland spelare födda 2003.
Men det räckte inte hela vägen då Skellefteå föll med 3-5 mot Oskarshamn. 

Simon Robertsson, född 2003 fick under lördagskvällen en fin start då hans Skellefteå mötte Oskarshamn. Efter att Niclas Burström spräckt målnollan så hade sedermera Jesper Dahlroth stött in kvitteringen. 

Då klev den unga forwardstalangen fram och fick göra sitt första SHL-mål – och det är något som han är först med i sin årskull. 

Simon Robertsson är som bekant son till Bert Robertsson, meriterade spelare och numera tränare i Linköping HC. 

Oskarhamn starkast: ”En rättvis seger”

Framspelad av matchens tidigare målskytt Niclas Burström så satt pucken riktigt fint för den 16-åriga spelaren som hade svårt att finna ord. 

– Första målet. Jag vet inte vad man ska säga. Det är mäktigt bara, säger Simon Robertsson i C More. 

I andra perioden kvitterade sedan Nicklas Heinerö. Det var Tyler Kelleher som fixat en straff och den utnyttjade Heinerö på bästa sätt. Men Skellefteå kom tillbaka då Jesper Frödén satte ännu en puck i mål. 

Men så i tredje perioden drog Oskarshamn på en extra växel och Joakim Thelin såg till att få in ännu en kvittering. Länge stod matchen och vägde men tillslut var det gästerna som visade sig vara starkast. 

Först skickade John Dahlström in pucken i mål – och kort därpå punkterade Johannes Salomonsson matchen som slutade med 5-3-seger för Oskarshamn. 

– För mig är det här är en rättvis seger och vi har ett bra anfallsspel som vi kanske har saknat under säsongen, säger målskytten John Dahlström i C More. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.