Marc-Anthony Zanetti Foto: Simon HastegårdMarc-Anthony Zanetti Foto: Simon Hastegård
Marc-Anthony Zanetti Foto: Simon Hastegård
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Zanetti: "Jag kommer aldrig göra om det"

Publicerad

Marc-Anthony Zanetti var i fokus i Brynäs förlustmatch mot Djurgården.

Först tvingade 24-åringen fram en förlängning – sedan visades han ut för filmning.

– Jag har aldrig gjort det i hela mitt liv och kommer aldrig att göra om det, säger Zanetti efteråt.

Svängigt värre på Hovet när Djurgården drog längsta strået mot Brynäs.

Hemmalaget ledde med 3-0 i första perioden efter en rivstart och upprepade misstag av målvakten Bernhard Starkbaum. Men gästerna arbetade sig in i matchen – och i tredje perioden kvitterade Marc-Anthony Zanetti till 4-4 – vilket tvingade fram en förlängning.

– En perfekt passning Westerholm. Skönt att få kvittera. Jag var väldigt glad över målet, säger Zanetti efter matchen.

Väl där krävdes två förlängningsperioder – och totalt 95 minuters spel sett över hela kvällen – innan Lukas Vejdemo avgjorde för Djurgården.

– Vi inledde riktigt dåligt men krigade oss tillbaka. Det var chanser åt båda hållen i förlängningen, summerar Zanetti.

Kanadensaren hamnade i fokus i den första förlängningsperioden, när han blev hakad av Robin Alvarez. Djurgårdsspelaren visades ut två minuter – men även Zanetti, som åkte ut för diving (filmning).

"Hoppas jag inte får böter"

– Ärligt talat, det var ett bra domslut. Jag har aldrig filmat förut någon gång i hela mitt liv. Jag hoppas att jag inte får böter för det, säger Zanetti.

Du föll nästan som en fotbollsspelare?

– Jag vet! Jag kände att jag blev hakad och tänkte att jag kanske går i isen. Nåväl... Det är vad det är. Fansen blev arga på mig. Jag förstår det.

Är du ångerfull?

– Nejdå, det var nästan roligt. Jag gjorde ett misstag, och jag har aldrig gjort det förut i hela mitt liv. Jag såg repreisen på jumbotronen efteråt och skrattade lite åt det. Men jag kommer aldrig att göra det igen.

På lördag möts lagen på nytt i Gävle.

– Vi måste komma ut starkt direkt. Jag tror på att vi kan slå dem om vi spelar vårt eget spel. Men vi måste verkligen komma ut starkt, "flygandes", så som vi spelade i andra och tredje perioden i kväll, säger Zanetti.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag