Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Wikegårds rädsla efter de otäcka scenerna

Publicerad

Djurgårdens legendar Nichlas Falk föll först ihop på isen.

Och var nära att göra det en gång till under intervjun i C More.

Nu berättar Niklas Wikegård om oron i samband med de obehagliga scenerna.

– Jag var rädd att han hade slagit i bakhuvudet i isen, säger han.

Matchen mellan Djurgården och Färjestad föregicks av ett stort drama.

Dif-ikonen Nichlas Falk, med 16 säsonger i klubben, hyllades innan nedsläpp och fick se sin tröja med just nummer 16 hissas till taket. Men när 46-åringen skulle hålla sitt tal rasade han ihop på isen – mitt framför sin familj och 7 400 personerna på läktarna.

Det blev knäpptyst i arenan.

Falk låg avsvimmad ett tag, innan han kunde resa sig igen.

–  Oj, vilken YouTube-grej, sa han till publikens stora jubel.

Falk fortsatte:

– Det blev inte riktigt som jag hade tänkt.

Läkaren: "Han mår bra"

Strax efteråt intervjuades Falk av C Mores expert Niklas Wikegård och då svartnade det återigen för Falk.

Wikegård var tvungen att ta tag i Falk för att undvika en ny kollaps.

Efter dramat fördes Nichlas Falk med ambulans till sjukhus.

– Det var ett klassiskt blodtrycksfall. Nichlas var kontaktbar och undrade vad som hänt när jag pratade med honom. Det finns naturliga orsaker till sådant här – att man kan vara stressad och nervös. Men jag kan meddela från Nichlas att han mår bra. Han är på väg i ambulans till sjukhuset för att man ska ta reda på vad som har hänt. Det finns absolut ingen anledning till oro, säger Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson.

Wikegård: "Som att man kapar benen"

Niklas Wikegård utvecklade en personlig relation med Falk då han var tränare i Djurgården 2002-2005. Nu berättar C More-profilen om de obehagliga händelserna på Hovet.

– När jag såg honom falla ihop tänkte jag att det var ett blodtrycksfall. Man har ju sett några sådana genom åren och jag har själv drabbats av det. Det är som att någon kapar benen på en, detär otäckt, säger Wikegård.

– Jag var mest rädd att han hade slagit bakhuvudet i isen.

Sen var det nära att hända igen då Wikegård intervjuade Falk.

– Jag märkte att han började sluddra och sen sa han till mig att han var tvungen att hålla i mig. Jag kände att han blev tung. Det var massor med ambulanspersonal där snabbt, han fick syrgas och de kollade blodtrycket. Det var inte roligt, säger Niklas Wikegård.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag