Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Wikegårds kritik mot Linus Söderström

Publicerad

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Linus Söderström har imponerat stort och varit en av slutspelets främsta målvakter.

Efter kvällens förlust var också burväktaren starkt kritisk mot sin egen insats.

– Det är två skitdåliga mål som jag släpper in. Det är SM-final och jag själv borde skämmas över det här, säger Söderström.

Den unga succémålvakten Linus Söderström har haft en framgångsrik säsong och toppat de flesta av målvaktsligorna.

I kvällens match, den tredje SM-finalen, gick det dock inte alls lika bra och Söderström sågades bland annat av Niklas Wikegård i C More som menade att Söderström måste rädda puckarna vid Brynäs andra och tredje mål.

Efter matchen var också 20-åringen väldigt missnöjd med sin prestation.

– Det är ju mitt spel som blir avgörande, det är två skitdåliga mål som jag släpper in och det är mitt fel att det ens går till övertid så det får jag ta på mig, säger han och fortsätter:

– Det är ju ett skott i armen och sen vet jag inte vad jag gör på det andra. Det är SM-final och det är något jag själv borde skämmas över. Jag måste vara bättre på lördag.

Är du inte lite väl självkritisk nu?

Det är ett backhandskött utifrån rakt mellan benen, det är alldeles för dåligt om vi ska ha en chans att ta det här måste jag sluta spela som jag gör nu och studsa tillbaka.

Hur gör du det?

– Det blir ju en drivkraft. Sånt här händer ibland och jag känner själv att det här var första riktigt dåliga matchen på ett bra tag. Jag kommer tillbaka i morgon och det är först till fyra så vi laddar om.

Borgman: "Det är heta känslor"

Andreas Borgman var en av isens hetaste spelare och inblandad i det mesta som hände.

– Det känns som att vi är på väg mot rätt spår. I stora delar äger vi matchen och jag tycker det såg bra ut där ute.

Vid Brynäs tredje mål var Borgman också inblandad i en dust med Brynäs Kevin Clark - en duo som ofta var i luven på varandra under finalmatchen.

– Det är heta känslor. Det är inte mot någon speciell det är bara att ligga på mot alla, ingenting mot någon speciell.

Men du gick på honom rätt hårt där i situationen när Paille gör 2-3?

– Jag ser att han (Kevin Clark) ska få pucken och går in i närkamp som jag gör rätt ofta men det var inget mer med det.

I den tredje periodens avslutande minuter höll Simon Önerud på att skaffa sig ett bra läge att sätta 4-3, men tacklades då tufft av Lukas Kilström och tvingades avbryta matchen i affekt av den tacklingen.

– Jag tycker bara det är tråkigt att Önnerud måste gå av sen har jag inte så mycket mer att säga. Det är upp till domarna att avgöra det där.

Släppte in mål i powerplay

Efter matchen, som Tomas Zaborsky avgjorde drygt sju minuter in i förlängningen, var HV 71:s tränare Johan Lindbom besviken på lagets insats och sågade lagets defensiv.

– Vi släpper in tre mål där vi har alldeles för dåliga ingripanden. Vi kan inte släppa in tre såna mål i en SM-final och tro att vi ska vinna, säger han i C More och fortsätter:

– När vi äntligen får övertag i powerplay så gör vi allt man inte ska göra, vi tappar gubbar i mittzonen. Det är tunga mål och det är där vi förlorar.

Kvällens match blev den andra raka som gick till förlängning - och den andra raka som Brynäs vann i förlängning.

– Det är det som är problemet, vi äger spelet i sudden death men så glömmer vi att vrida på våra huvuden och så pang har de en två-mot-etta, säger Lindbom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag