Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wikegårds kritik: ”Det blir bara skit”

Niklas Wikegård Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Djurgårdens tränare Robert Ohlsson Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Djurgården har sjunkit i SHL-tabellen och dras med tunga skador.

Nu försvinner dessutom åtta spelare till Tre Kronor – vilket får Niklas Wikegård att reagera.

– Det känns konstigt. Det blir bara skit med träningen, säger han.

– Att bli uttagen i Tre Kronor är det finaste som finns. Vi skulle aldrig stoppa någon, säger Dif:s sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården rivstartade SHL-säsongen och var länge med i tabelltoppen.

Men den senaste tiden har det gått tyngre.

I slutet av september skadade sig lagets store stjärna, Andreas Engqvist, och hjärnskakningar har hållit honom borta från spel sen dess. Dessutom har Jacob Josefson varit borta ett längre tag efter en otäck skada.

Josefson och lagkamraten Jakob Lilja ligger trea och tvåa i SHL:s poängliga, men det finns fler tongivande spelare i laget. Något som blev väldigt tydligt när Rickard Grönborg tog ut åtta Dif-spelare till Tre Kronor häromdagen.

 

Djurgårdens åtta Tre Kronor-spelare

Adam Reideborn, målvakt

Jesper Pettersson, back

Tom Nilsson, back

Jakob Lilja, forward

Daniel Brodin, forward

Marcus Davidsson, forward

Jonathan Davidsson, forward

Axel Jonsson Fjällby, forward

Niklas Wikegård: ”Det blir bara skit”

Hockeyexperten Niklas Wikegård är kritisk till att så många spelare försvinner, när klubben redan brottas med skadeproblem.

– Det känns konstigt. Det blir inte mycket kvar att träna på och Djurgården har sjunkit som en sten i SHL. Jag tror inte att det gynnar klubben och Robban (Robert Ohlsson, tränare) får förklara sig, säger Wikegård i ett klipp på Youtube.

Han fortsätter:

– Det blir bara skit under tiden som det är träningar hemma. Absolut inte på den nivån man vill bedriva träning. Hur har dialogen gått? Har Robban sagt till Grönborg: ”Ta så många ni kan, vi har ändå så många skadade”?

Samtidigt är Wikegård förstående till att spelarna släpps till landslagssamlingen.

– Jag förstår att åka i väg och spela EHT-turnering är ett snäpp högre upp, med högre tempo. Men ingen av de här spelarna i Djurgården kommer spela ett VM om det är som det varit de sista två åren, absolut inte. Finns det inte andra spelare som är likvärdiga (i andra SHL-klubbar) så man inte överbelastar ett lag? Jag tycker att det är märkligt hur det har blivit, att man bara ska visa upp sig på något sätt.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson tycker att Wikegård har en poäng med att träningarna kommer bli lidande under landslagssamlingen.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Djurgården Hockey – direkt i Messenger 

 

Djurgårdens kritik mot andra SHL-lag

Samtidigt är han kritisk till hur många SHL-klubbar arbetar.

– Jag tycker att man kan vända på det. Vi är ganska tydliga med vad vi är för förening. Vi gillar att jobba med svenska spelare och jobba med spelare med stockholmsbakgrund. Att utveckla och förädla dem, säger Eriksson och fortsätter:

– Då kan man ju ifrågasätta hur det prioriteras i övriga landet där många lag har väldigt många utländska spelare. Många lag väljer det i stället för att prioritera egna spelare och ge dem chansen. Jag vänder på frågan och ifrågasätter systemet. Hur många svenska, attraktiva spelare, i Sverige finns det för förbundskaptenerna att välja mellan? 

Stolta över landslagsuttagningarna

Totalt är det 21 spelare från Djurgården som är uttagna till Tre Kronor, Småkronorna och övriga juniorlandslag under uppehållet.

Något som klubben är mycket stolt över.

– Vi är stolta över vår verksamhet och att så många är uttagna. Vi är glada för killarna. Wikegård har inte fel i sin poäng att det blir utmanande för oss som klubb, men vi klagar absolut inte. Det skulle vi aldrig göra. Det är det finaste som finns att bli uttagen i Tre Kronor. Det finns inte på kartan att säga nej, om inte en spelare är skadad, säger Joakim Eriksson.

Han bekräftar också att Djurgården varit i kontakt med Rickard Grönborg innan uttagningen.

– Det har funnits en dialog mellan Grönborg och Robert Ohlsson. Huruvida friska och välmående de är, sen har Rickard gjort ett val.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!