Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wikegård: "Ingen vill spela i ett sådant lag"

Niklas Wikegård.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Håkan Nordström/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Leksand tippas sluta sist i årets SHL.

Dessutom är det, tillsammans med Luleå, den minst attraktiva klubben för spelarna i SHL enligt C More:s spelarenkät.

– Ingen vill spela i ett lag som ligger långt ner i tabellen så det kan jag förstå, men Luleå förvånar mig, säger C More:s hockeyexpert Niklas Wikegård.

Inför den nya säsongen av SHL tippas det flitigt av både experter och spelare.

Skellefteå, Växjö och Frölunda pekas av många ut som favoriter till SM-guldet.

Då går Niklas Wikegård mot strömmen och tippar att Brynäs lyfter pokalen.

– Jag tippade Brynäs och alla skrattade åt mig, men när de väl får flyt så kan de gå hela vägen. Deras trupp är underskattad, säger han.

Leksand tippas sluta sist

C More har gjort en spelarenkät där 50 SHL-spelare har svarat på olika frågor. Bland annat så tror 78 procent av dem att Leksand slutar sist.

– Det gör jag också, absolut. Det gäller verkligen för Leksand att utveckla sig ordentligt, från och med den 1 augusti när man går på is till sista matchen är spelad i kvalspelet. Men frågan är om man har tillräckligt bra ledare för det, säger Wikegård.

Samma enkät visar att Luleå och Leksand är de två lag som spelarna helst inte vill spela för.

– Ingen vill spela i ett lag som ligger långt ner i tabellen så det kan jag förstå, men Luleå förvånar mig. Det är enorm hockeystad med en grym arena, mycket folk och bra attityd.

Djurgården toppar listan

– Det är väl att de ligger längst upp och har de längsta resorna som spelarna reagerar på men det förvånar mig lite.

På andra sidan av spektret hittar vi Djurgården. Stockholmsklubben är det lag som flest spelare kan tänka sig att spela för.

– De har varit en maktfaktor i svensk hockey i så många decennier och de ligger i en extremt vacker stad som också är en världsstad, så det förvånar mig inte alls. Dessutom är Djurgården som organisation på väg upp.