Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Widing ersätter Nilson i Djurgården

Publicerad
Uppdaterad
HockeyExpressen.se avslöjade att Daniel Widing lämnar Davos.
Nu är det klart att 28-åringen ersätter Marcus Nilson i Djurgården.
- Truppen känns nu riktigt bra, säger sportchefen Janne Järlefelt till klubbens hemsida.
Daniel Widing vänder hem till Sverige igen.
Men inte till Brynäs där han gjorde stor succé med 23 mål innan han lämnade för ett proffsäventyr i schweiziska Davos.

Ska ersätta Nilson

Elitserieklubb den här gången blir fjolårsfinalisten Djurgården.
Daniel Widing har tecknat ett ettårsavtal.
Uppdraget är givet - men inte enkelt.
Han ska ersätta poängkungen Marcus Nilson, som valt att söka sig vidare.
– Sedan vi fick besked av Marcus Nilson att han skulle försöka ta en plats i ett NHL-lag, har vi haft en lucka i truppen som behövde fyllas av en klasspelare. Det har vi hittat i Daniel Widing, som förutom att han passar väl in i vårt lagbygge även har producerat på elitserienivå, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

Truppen full

Daniel Widing hade ett bra fjolår i Schweiz.
Den högerfattade forwarden, som spelade VM 2008, gjorde 34 poäng på 45 matcher, men trots ett år kvar på kontraktet valde parterna att gå skilda vägar.
Värvningen av Daniel Widing innebär att Djurgården har spikat truppen inför säsongen 2010/11.
– Ja, Marcus Ragnarsson tränar nu på is och vi avvaktar med en eventuell backvärvning tills vi vet hur hans rehabträning går och får höra läkarnas utlåtande. Truppen känns nu riktigt bra och vi ser fram emot både European Trophy och Elitseriestarten, säger Janne Järlefelt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag