Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wesslau kan försvinna från HV 71 till hösten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Lars Andersson

Gustaf Wesslau och Erik Ersberg har gjort succé i HV 71.

Men mycket talar för att HV har ett annat målvaktspar till hösten.

Wesslaus kontrakt kan bli för dyrt att förlänga.

– Det handlar någonstans om ekonomi också, säger HV 71:s sportchef Johan Hult till SportExpressen.se.

HV 71 behövde en stabil förstemålvakt och värvade landslagsmeriterade Gustaf Wesslau, 29, när Djurgården åkte ur SHL våren 2012.

Wesslau blev utsedd till SHL:s bästa målvakt redan under sin första säsong i HV. Nu är hans treårskontrakt på väg att löpa ut.

Och frågan är om det kommer att förlängas.

"Inte börjat diskutera"

– Vi har väl inte börjat föra några diskussioner än. Jag håller med om att det är en viktig position. Gustaf har varit riktigt bra i år också så det är en av positionerna vi kommer att titta på, säger HV 71:s sportchef Johan Hult.

HV har ett av SHL:s allra bästa, och dyraste, målvaktspar i och med att man också har Erik Ersberg, som har fina meriter från NHL, KHL och VM.

HV 71 skärpte konkurrensen på målvaktssidan genom att även ta in Ersberg.

– Erik har kontrakt (till 2016), men vi behöver trots allt två målvakter, haha. För oss har det varit väldigt lyckat i år, den konkurrenssituation vi har haft mellan Erik och Gustaf. Än så länge har den varit väldigt gynnsam för oss och det har inte varit några problem för dem, förklarar Johan Hult.

De flesta SHL-klubbar satsar på en etablerad förstemålvakt och en yngre som reserv och som inte kostar lika mycket.

Bra reklam i SHL

Gustaf Wesslau har gjort god reklam för sig under hösten och med en räddningsprocent på 92,38 ligger han trea i målvaktsligan.

Ekonomiskt blir det tufft för HV 71 att förlänga kontraktet med Wesslau.

– Det är inte bara så enkelt att säga att: "Vi vill att du är kvar, då är du det". Här är det också från Gustafs sida vad han känner och tycker. Det är klart att Gustaf är ett namn som vi gärna förknippar med HV 71, säger Johan Hult.