Daniel Brodin aktuell för Brynäs. Foto: Andreas L Eriksson
Daniel Brodin aktuell för Brynäs. Foto: Andreas L Eriksson

Wännström klar - ännu en forward på väg in

Publicerad

GÄVLE. Förlust mot AIK och nu har Michael Sundlöv två dagar på sig att hitta en back på spelarmarknaden.

Samtidigt kan SPORT–Expressen avslöja att Brynäs vill förstärka forwardssidan med den förre Djurgårdsspelaren och nuvarande SM-liigaforwarden Daniel Brodin, 22.

– I stort sett handlar det bara om Ässät vill släppa honom eller inte, säger Sundlöv.

Brynäs sköt 38 skott på hemmaplan mot AIK i går. Men gästerna vann efter Daniel Josefssons avgörande i sudden death.

Regerande mästarna är inne i en tung period och vid sidan av isen jobbar sportchefen Michael Sundlöv hårt med att förstärka backsidan.

Brynäs saknar skadade duon Simon Bertilsson och Lars Jonsson – och NHL-värvningen Cody Franson har lämnat laget under uppmärksammade former för spel i Toronto.

När vill du helst ha något klart på backsidan?

– Helst inom en minut. Men vi kommer inte ta in något bara för att göra det. Det ska kännas rätt också, sen tror jag väl kanske inte att det är någon Erik Karlsson (Ottawa) vi kommer få in men det finns spelare på marknaden, säger Sundlöv.

Två nya?

På onsdagsmorgonen blev det klart att Sebastian Wännström återvänder till Brynäs och förstärker laget resten av säsongen.

Nu kan SPORT–Expressen avslöja att Brynäs också är intresserade av att förstärka forwardssidan ytterligare med den förre Djurgårdsspelaren Daniel Brodin.

22-årige Brodin spelar för finska SM-lligaklubben Ässät just nu men enligt uppgifter pågår förhandlingar för att Brodin ska få lämna Finland för spel i elitserien.

– Det är en kille som vi tittat på. Även för två år sedan när han förlängde med Djurgården var vi intresserade. Han har gått bra i Finland och har sjukt mycket energi. Vi är absolut intresserade och det hänger i stort sett bara på om Ässät vill släppa honom eller inte. Men får vi den möjligheten kommer vi göra det vi kan för att få hit honom, säger Sundlöv.

Kamp mot klockan

Enligt uppgifter är också Timrå ett av lagen som är intresserade av Brodin om han kommer loss från sin kontrakt i Finland.

Brynäs vill agera på marknaden och i morgon klockan 24.00 stänger transferfönstret.

Gårdagens förlust mot AIK var tuff för Brynäs som hade mängder av chanser att avgöra matchen redan i första och andra perioden.

För gästernas del kan poängen bli livsviktiga i kampen för att undvika kvalserien.

– Det är tråkigt kanske, men vi måste ta en match i taget hela tiden. Vi är medveten om tabelläget men samtidigt kan vi inte hålla på räkna poäng och titta för mycket på det, säger matchvinnaren och AIK-backen Daniel Josefsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag