Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-center är klar för spel i Leksand

Mikael Ruohomaa.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: VASILY FEDOSENKO / BILDBYRÅN

Leksand fortsätter att bygga laget inför hösten.

Näste man in i truppen är den finske VM-centern Mikael Ruohomaa.

– Jag är säker på att den kommande säsongen kommer att bli en fantastisk historia, säger Ruohomaa i ett pressmeddelande. 

32-årige Mikael Ruohomaa har de två senaste säsongerna representerat Sibir Novosibirsk i KHL. I våras var han en del av det finska landslag som gick hela vägen till VM-final i Kanada. Väl där blev dock Kanada för svårt, och det finska laget fick nöja sig med silver.

Nu står det klart att Mikael Rouhomaas karriär fortsätter i Sverige, SHL och Leksands IF. Rouhomaa har skrivit på ett kontrakt över de kommande två säsongerna.

– Leksand har de mest högljudda supportrarna i SHL och finns över hela landet, och jag ska göra mitt allra bästa för att bringa framgång för samhället och alla våra fans, säger 32-åringen i ett pressmeddelande. 

Leksands general manager Thomas Johansson är nöjd att knyta MIkael Ruohomaa till klubben. 

– Det skall bli kul att få utveckla Mikael och hjälpa honom ta ytterligare steg i sin hockeykarriär hos oss, säger Johansson i ett pressmeddelande. 

Leksand slutade trea i grundserien av SHL 2020/2021, men åkte ut i kvartsfinal mot Örebro.