Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM-center är klar för spel i Leksand

Mikael Ruohomaa.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: VASILY FEDOSENKO / BILDBYRÅN

Leksand fortsätter att bygga laget inför hösten.

Näste man in i truppen är den finske VM-centern Mikael Ruohomaa.

– Jag är säker på att den kommande säsongen kommer att bli en fantastisk historia, säger Ruohomaa i ett pressmeddelande. 

32-årige Mikael Ruohomaa har de två senaste säsongerna representerat Sibir Novosibirsk i KHL. I våras var han en del av det finska landslag som gick hela vägen till VM-final i Kanada. Väl där blev dock Kanada för svårt, och det finska laget fick nöja sig med silver.

Nu står det klart att Mikael Rouhomaas karriär fortsätter i Sverige, SHL och Leksands IF. Rouhomaa har skrivit på ett kontrakt över de kommande två säsongerna.

– Leksand har de mest högljudda supportrarna i SHL och finns över hela landet, och jag ska göra mitt allra bästa för att bringa framgång för samhället och alla våra fans, säger 32-åringen i ett pressmeddelande. 

Leksands general manager Thomas Johansson är nöjd att knyta MIkael Ruohomaa till klubben. 

– Det skall bli kul att få utveckla Mikael och hjälpa honom ta ytterligare steg i sin hockeykarriär hos oss, säger Johansson i ett pressmeddelande. 

Leksand slutade trea i grundserien av SHL 2020/2021, men åkte ut i kvartsfinal mot Örebro.