Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FIFoto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FI
 Foto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FI

VM-back klar för svenska mästarna

Publicerad

Svenska mästarna HV 71 förstärker inför nästa säsong.

Den finske VM-backen Topi Jaakola, senast i Jokerit, är klar för klubben.

– En skicklig back som har styrkor både i offensiven och defensiven, säger HV:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Topi Jaakola har spelat de fem senaste säsongerna i KHL. 

Hans senaste klubb var Jokerit, där han förra säsongen noterades för 19 poäng (3+16) på 55 matcher.

Jaakola representerade det finska landslaget vid flera tilfällen i vintras, och fick kröna säsongen med att spela VM i Tyskland och Frankrike.

–  Topi får vi en tvåvägsback med mycket rutin av spel på hög nivå. Han har goda egenskaper både i offensiven och defensiva och är skicklig i spelet med puck, säger Johan Hult. 

Topi Jaakola har spelat i Sverige tidigare.

Backen har representerat både Södertälje SK och Luleå Hockey. 

Kontraktet med Topi Jaakola är skrivet på ett år. 

Finsk VM-forward är klar för HV 71

I slutet av juni gjorde HV 71 klart med ytterligare en spelare med meriter från det finska landslaget, forwarden Max Wärn.

Wärn tillbringade säsongen 16/17 i den kinesiska KHL-klubben Kunlun Star. 

– I Max får vi en riktig powerforward som kommer att vara jobbig att möta för alla motståndarbackar i SHL. Han spelar alltid med en bra inställning, har fina ledaregenskaper och kommer bli en fin tillgång för oss, sa Johan Hult då.

HV 71 är regerande svenska mästare efter att ha besegrat Brynäs i en dramatisk finalserie i våras.

Simon Örnerud blev stor matchhjälte med sitt avgörande mål i förlängningen i den sjunde och avgörande matchen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag