Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Visar att de verkligen vill att vi ska lyckas"

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Marcus Davidsson, 18, är yngst i Djurgården.

Men hittills en vassare SHL-målskytt än spelare som Calle Ridderwall, Marcus Paulsson och Mattias Tedenby.

– Det finns många andra klubbar i Sverige som inte alls låter juniorer spela eller tror på dem så mycket. Men här visar de verkligen att de vill att vi ska lyckas, säger Davidsson.

Det är delvis skador på andra spelare i Djurgården som har gjort att bröderna Jonathan Davidsson, 19, och Marcus Davidsson, 18, fått chansen.

Marcus Davidsson gjorde mål i sin SHL-debut som 17-åring förra säsongen. Brodern Jonathan Davidsson slog till i SHL-premiären borta mot Leksand och spräckte sin nolla.

I mötet med Luleå spelade de tillsammans i powerplay och i spel tre mot tre i slutminuten av förlängningen i 3-2-vinsten på straffar. Coachen Robert Ohlsson ger dem mer och mer förtroende.

Stort förtroende

– Hittills har det bara gått bättre och bättre. Det är rätt mycket hårt jobb som ligger bakom. Sedan är det fantastiskt roligt att tränarna ger oss möjlighet och chansen, att de tror på oss så pass mycket, säger Marcus Davidsson inför mötet med Karlskrona.

Djurgården har vunnit fyra av sex matcher efter landslagsuppehållet. Marcus Davidsson gjorde mål mot Luleå och tillhör nu de bästa i laget.

– Vi har en positiv känsla i laget och känner att vi är mycket mer stabila nu, säger Marcus Davidsson, som med sina fyra mål är Djurgårdens näst bästa målskytt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!