Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill inte komma hem och se ut som ett vrak”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

LULEÅ. Henrik Stridh skulle göra sitt femte raka JVM som assisterande tränare till Tomas Montén.

Men hans kropp sätter stopp.

Det blir ingen resa.

– Jag vill inte komma hem och se ut som ett vrak. Det känns inte rätt, säger Stridh.

Tanken var att trion med Tomas Montén, Henrik Stridh och Joel Rönnmark skulle leda Sverige under Junior-VM i Kanada.

Men under onsdagen tog Henrik Stridh det definitiva beslutet att han inte reser med.

Efter att ha varit konstaterad med covidsmitta i oktober och in i november under 13 dagar så säger kroppen stopp.

– Det är inte ett dugg synd om mig. Synd är det om de som hamnar på sjukhus på grund av det här. Men återhämtningen för mig har varit tuff. Jag är helt slut när jag kommer hem från en vanlig arbetsdag. Det hade inte varit rätt att åka iväg med landslaget så, säger han.

Henrik Stridh var på väg ner till samlingen i Malmö i november när han fick det positiva testet konstaterat.

”Långa och intensiva dagar”

Då väntade 13 dagar av isolering.

– Som en tuffare ”mancold”, skulle jag säga. Nu har det satt sig lite på lungorna och jag har inte den återhämtningen som jag brukar ha, och då är det bäst för alla, både mot mina kolleger i juniorlandslaget och mot min arbetsgivare Luleå Hockey att jag blir hemma och fokuserar på detta som är här hemma.

Vad innebär det att vara på ett JVM?

– Det är långa och intensiva dagar, med träningar, värmningar, matcher och genomgångar. Man lever med det i 24 timmar om dygnet. Eftersom jag är slut i kroppen efter en vanlig arbetsdag här hemma, så hade det inte varit rättvist mot någon, och jag behöver lyssna på min kropp. Jag hade inte velat komma hem till Luleå och se ut som ett vrak heller.

Nu ersätter Anders Lundberg Henrik Stridh under den intensiva månaden som inleds med en bubbla i Sundsvall med testning och isolering, innan flyget går till Kanada.

Henrik Stridh känner sig trygg med sitt beslut, men är ändå kluven.

– Klart det finns två sidor. Det är kul att få fira jul med familjen. Mina döttrar är jätteglada. Har inte firat jul med de på fyra år och detta hade varit det femte. Jag vet samtidigt hur jäkla roligt det är där borta. Men ibland måste jag tänka på mig själv. Luleå Hockey har inte lagt någon press, utan beslutet är helt mitt eget, säger Henrik Stridh.