Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Videll: ”Har aldrig haft det som krav”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nu bryter Linus Videll, 36, tystnaden.

Djurgårdsstjärnan kommenterar de senaste dagarnas rubriker.

– Jag har aldrig haft som krav att jag ska vara kapten eller assisterande kapten och jag har fortfarande inte som krav att ha en bokstav på bröstet, säger han till HockeyNews.se. 

I onsdags kunde SportExpressen avslöja att Djurgårdens stjärnvärvning Linus Videll hade anmält sportchefen Joakim Eriksson och den tidigare tränaren Barry Smith för kränkande särbehandling, till vd:n Thomas Kraft. 

36-åringen hade saknats i laguppställningen en längre tid och den officiella förklaringen hade varit sjukdom, men det låg alltså andra faktorer bakom att nyförvärvet inte spelade.

När det blev klart att lagkaptenen Jacob Josefsson skulle bli borta länge utsågs Videll att få bära C:et i hans ställe. Men stjärnförvärvet fråntogs uppdraget, som i stället gick till Marcus Sörensen – något Smith ska ha lovat när han skrev på för klubben.

Och lagkaptensfrågan verkade ligga bakom Vidells anmälan. Nu säger han själv följande:

– Jag har aldrig haft som krav att jag ska vara kapten eller assisterande kapten och jag har fortfarande inte som krav att ha en bokstav på bröstet, säger han till HockeyNews.se.

En intern utredning har inletts, där Djurgården har tagit hjälp av två externa konsulter.

– De ska hjälpa oss göra en objektiv och intern utredning som enligt lag ska genomföras, säger Thomas Kraft.

Enligt SVT röstades Videll fram som lagkapten av spelarna i laget.

– Jag kan bekräfta att det SVT skriver, att laget röstade fram mig som kapten, stämmer, säger Videll till HockeyNews.se och fortsätter:

– I övrigt så tycker jag att det är fel att kommentera mer innan utredningen är klar.

Krisande Djurgården tappade ledningen mot Timrå

Höjdpunkter: Djurgården-Timrå