Viasats besked - bryter med Challe Berglund

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix

Viasat avslutar samarbetet med den blivande Djurgårdstränaren Charles Berglund med omedelbar verkan.

- Vi har kommit fram till att det inte är lämpligt att "Challe" som är en tillträdande Djurgårdscoach är expertkommentator i kvalserien där Djurgården deltar, säger Viasat Hockeys chef Rickard Segeborn till HockeyExpressen.se.

Djurgården föll tungt mot HV 71 med 2-1 i den sista omgången av elitserien och tvingas för första gången på 30 år att rädda sig kvar via spel i kvalserien.

I kvalserien var Djurgårdens blivande tränare Charles Berglund tänkt som en av de tunga tv-experterna. Men som HockeyExpressen.se berättat tidigare sätter Viasat, som sänder kvalserien, stopp för ett fortsatt samarbete.

"Inga konstigheter"

Berglund kan inte i någon form tycka till om lagen eller matcherna i kvalserien. Därför avbröts samarbetet mellan honom och Viasat sent på tisdagskvällen.

- Det är inga konstigheter. "Challe" förstår precis. Vi vill tacka honom för allt han gjort och vi skiljs som goda vänner, säger Rickard Segeborn, chef på Viasat Hockey, till HockeyExpressen.se.

Berglund skulle ha varit expert i samband med matchen Rögle-VIK i förkvalet till kvalserien i morgon, men han ersätts nu av Calle Johansson.

- Det här handlar om vår trovärdighet och hans framtid berörs av de lag som spelar i kvalserien. "Challe" är en underbar expert och vi är glada att han fått en hel säsong med oss, men nu är det läge att bryta och det tycker både vi och han, säger Segeborn om Berglund.

Öppnar för Challe

Djurgården har sedan Hardy Nilsson fick sparken som huvudtränare tidigare under året haft J20-tränaren Tony Zabel som huvudcoach.

Men med Charles Berglund tillgänglig talar mycket för att han tar över huvudansvaret för Djurgården inför kvalserien.

- Jag utesluter inte det, men vi ska samla ihop oss i morgon, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till TT.