Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
 Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix

Viasats besked - bryter med Challe Berglund

Publicerad

Viasat avslutar samarbetet med den blivande Djurgårdstränaren Charles Berglund med omedelbar verkan.

- Vi har kommit fram till att det inte är lämpligt att "Challe" som är en tillträdande Djurgårdscoach är expertkommentator i kvalserien där Djurgården deltar, säger Viasat Hockeys chef Rickard Segeborn till HockeyExpressen.se.

Djurgården föll tungt mot HV 71 med 2-1 i den sista omgången av elitserien och tvingas för första gången på 30 år att rädda sig kvar via spel i kvalserien.

I kvalserien var Djurgårdens blivande tränare Charles Berglund tänkt som en av de tunga tv-experterna. Men som HockeyExpressen.se berättat tidigare sätter Viasat, som sänder kvalserien, stopp för ett fortsatt samarbete.

"Inga konstigheter"

Berglund kan inte i någon form tycka till om lagen eller matcherna i kvalserien. Därför avbröts samarbetet mellan honom och Viasat sent på tisdagskvällen.

- Det är inga konstigheter. "Challe" förstår precis. Vi vill tacka honom för allt han gjort och vi skiljs som goda vänner, säger Rickard Segeborn, chef på Viasat Hockey, till HockeyExpressen.se.

Berglund skulle ha varit expert i samband med matchen Rögle-VIK i förkvalet till kvalserien i morgon, men han ersätts nu av Calle Johansson.

- Det här handlar om vår trovärdighet och hans framtid berörs av de lag som spelar i kvalserien. "Challe" är en underbar expert och vi är glada att han fått en hel säsong med oss, men nu är det läge att bryta och det tycker både vi och han, säger Segeborn om Berglund.

Öppnar för Challe

Djurgården har sedan Hardy Nilsson fick sparken som huvudtränare tidigare under året haft J20-tränaren Tony Zabel som huvudcoach.

Men med Charles Berglund tillgänglig talar mycket för att han tar över huvudansvaret för Djurgården inför kvalserien.

- Jag utesluter inte det, men vi ska samla ihop oss i morgon, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag