Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi kan inte bara leva på en kedja”

Marek Hrivik och Martin Karlsson efter 2-2-målet mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Cehlarik, Hrivik och Camper får vanligtvis rubrikerna.

Men mot Rögle var det Martin Karlsson som klev fram och blev tvåmålsskytt.

– Det är viktigt att alla levererar. Vi kan inte bara leva på en kedja, sa Karlsson efter 5-2-segern. 

Leksand dominerade fullständigt långa stunder mot Rögle och under matchens mittperiod var det mer eller mindre spel mot ett mål. Hemmamålvakten Johan Gustafsson kämpade vilt – men efter nio minuter lyckades Martin Karlsson trycka in kvitteringen till 2-2

Ett mål som blev början på segern.

August Berg utökade till 3-2 två minuter senare, innan Martin Karlsson själv och Daniel Gunnarsson gjorde mål i tom kasse i slutet på matchen. 

– Det är jätteskönt att ta tre poäng i Ängelholm. Det är en stark seger och viktiga poäng, sa Martin Karlsson efter vinsten. 

Blev ni förvånade över hur matchbilden blev i andra perioden? Det är inte många lag som dominerar så tydligt borta mot Rögle?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har varit i bra form och bra slag ganska länge, jag tycker att vi framför allt är bra i vår forecheck i andra perioden och sedan offrar vi våra kroppar i tredje. 

”Jäkla bra offervilja” 

5-2-segern mot Rögle innebär att Leksand nu har vunnit fyra raka bortamatcher och parkerar på en sjätteplats i den haltande SHL-tabellen.

Det innebär i sin tur en direktplats till vårens kvartsfinaler, för ett Leksand som av många tippades långt ner. 

– Det är en jäkla bra offervilja i det här laget och många bra karaktärer, summerar Martin Karlsson.

Hur bra känner du att ni är just nu? 

– Vi spelar bra hockey just nu, samtidigt som vi har en del grejer att jobba på för att bli ännu bättre.

Leksand har under årets SHL-säsong inte minst skapat rubriker genom sin förstakedja, där Peter Cehlarik, Marek Hrivik och Carter Camper imponerat och tillsammans gjort över 90 poäng. 

Är det skönt för er att även andra delar av laget levererar en dag som denna? 

– Självklart, det är viktigt att alla levererar och vi kan inte leva på en kedja. De är jäkligt skickliga spelare, som gör många viktiga mål framåt. Men det gäller att vi andra också kuggar i och inte bara åker runt och tittar på förstakedjan. Vi måste ut och spela vårt spel också, sa Martin Karlsson. 

Hur rider ni vidare på den här fina formen då? 

– Nja, det går inte att tänka och vara nöjda över detta. Vi ska vara nöjda här i kväll, sedan ska vi träna här i Ängelholm i morgon. Därefter åker vi upp till Linköping och där spelar det ingen roll hur bra vi spelade mot Rögle.

Hur kul var det att bli tvåmålsskytt då? 

– Det är alltid kul att göra mål. Det roligaste är att vinna, men det är ganska kul att göra mål också!