Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi kan göra det – men är ingen morot för oss”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Christoffer Borg Mattisson
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks kan spela ner Djurgården i kvalspel.

Men inte ens normalt sett frispråkige Emil Sylvegård är speciellt sugen på att prata om det.

Redhawks är fokuserat på det man ska göra, även om man vid seger mot Djurgården har sett till att de får kvala.

– Ja, vi kan göra det, men det är ingen morot för oss. Det är vår viktigaste match för säsongen också, säger Sylvegård.

Det har gått två veckor sedan bottenkonkurrenten Timrå kom till Malmö och spelade hem den med 3-0.

Ett håglöst Redhawks gjorde en av säsongens sämsta insatser och kvalspelet kom krypande.

Då hände något.

– Efter Timråmatchen kom vi ihop oss som lag. Vi började spela för varandra. Det var som att alla insåg situationen, säger Emil Sylvegård.

Sedan dess har laget tagit 13 av 15 möjliga poäng och skaffat sig det bästa slagläget av de tre bottenlagen Timrå, Djurgården och Malmö. På tisdag kommer Djurgården till Malmö.

– Tidigare matcher har vi kanske varit där men tappat det. Vi spelar bättre över 60 minuter, även om jag tycker vår första period mot Frölunda inte är speciellt bra.

Vad tänker du inför avslutningen?

– Vi ska bara fortsätta nu. Vi kan ju inte sluta nu, när vi gör det bra. Jag tycker vi har en styrka i gruppen, har hittat bra kedjor och det är någon annan som gör det bra, om man skulle ha en sämre dag.

– Jag tycker ju vår kedja var en katastrof mot Frölunda. Vi skapade inte de långa anfallen och då vet vi att det fanns i trygghet i gruppen. Det är skönt att man kan lita på de andra.

För Emil Sylvegård har säsongen inte alls blivit vad han hoppades pä. De 17 målen förra säsongen har blivit åtta nu, och i förra veckan blev det två mot Linköping, när man vann med 7-0.

– Tio ska jag väl i alla fall försöka gå för, säger han.

Djurgården kommer till Malmö med 0-3 i ryggen mot Örebro, vilket gör att man har kniven på strupen.

Om man förlorar matchen mot Redhawks, så är kvalspelet klart. Då finns ingen återvändo för Stockholmarna, som har kämpat med en lång uppförsbacke efter den svaga hösten. Men det är Sylvegård inte särskilt intresserad av att prata om.

– Nej, vi måste göra vårt. Sedan får vi se vad det blir för match. Mot Frölunda trodde jag personligen att det skulle krävas mer grisande än vad det faktiskt blev. Jag tycker vi gjorde det riktigt bra när vi hade vänt på matchen, säger Sylvegård.