Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi har kontakt med Grossmanns agent"

Nicklas Grossmann
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Gary A. Vasquez / USA TODAY SPORTS/SIPA USA STELLA PICTURES

Djurgården petade backen Mikko Kousa mot Brynäs och hans framtid i klubben är oklar.

Stockholmsklubben vill förstärka defensiven och visar intresse för NHL-backen Nicklas Grossmann.

– Det är en personlighet som skulle passa bra in i Djurgården så tillvida att han är en väldigt stark ledartyp, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Djurgården är näst sist i SHL och har fyra poäng upp till säker mark. Efter segern mot Frölunda efter landslagsuppehållet blev det ett platt fall mot Brynäs, som kunde vinna med 4-0.

Då fick inte den landslagsmeriterade finske backen Mikko Kousa, 28, byta om och spela.

Kousa platsar inte i Djurgården

– Vi ansåg att vi hade sju andra backar som bättre passade för matchen, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Den offensive backen Kousa har gjort två assist på 14 SHL-matcher och har svidande minus nio i plus/minus.

– Vi var väl medvetna om att det skulle ta ett tag för Mikko att komma i gång. Tyvärr har vi som lag inte spelat bättre vilket gjort att vi inte har tiden att vänta på att han ska komma i gång, säger Joakim Eriksson.

Det är oklart om Mikko Kousa blir kvar i Djurgården.

Landslagsbacken lämnar DIF?

– Först och främst kommer vi match för match spela det lag som vi tycker är bäst lämpat. Sedan, om vi fortsätter vårt samarbete eller inte, det återstår att se. Coacherna har nio backar till förfogande, i går lämnade vi Kousa och Robin Press hemma, säger Eriksson.

– Vi har sagt det tidigare och jag säger det igen, vi är i en allvarlig situation. Det kan hända förändringar på många fronter. Tiden lär utvisa vad som händer.

NHL-backen Nicklas Grossmann, 31, har brutit sitt kontrakt med NHL-klubben Calgary och siktar på att hitta en SHL-klubb.

– Jag har inget konkret att berätta ännu, men det finns några klubbar som vi fört samtal med under de senaste dagarna. Vi får se vart jag hamnar. Det blir en intressant vecka, har Grossmann berättat för SportExpressen.

Djurgården har anmält sitt intresse.

– Vi har kontakt med honom, eller rättare sagt, vi har kontakt med hans agent, säger Joakim Eriksson.

Djurgården i kontakt med Grossmann

– Jag känner Nicklas som person. Det är en personlighet som skulle passa bra in i Djurgården så tillvida att han är en väldigt stark ledartyp. Sedan måste man också göra en bedömning om han spelmässigt passar in i vårt lag och kommer att hjälpa oss. Och spelaren i fråga ska också vilja komma till Djurgården.

Hur gör du bedömningen om han skulle passa in?

– I den här branschen kan du inte jobba med arbetsprov utan du får göra kvalificerade bedömningar utifrån det du sett hur de har spelat på slutet och hur väl de ska kunna anpassa sig till stor rink och stor is och det spel som spelas i SHL.

Förutom fyra matcher med Södertälje i hockeyallsvenskan under NHL-lockouten 2012 har Nicklas Grossmann inte spelat i Europa sedan VM 2011 i Slovakien. Defensivt skicklige Grossmann var med och tog VM-brons i Bern 2009.

Vill hjälpa Tellqvist

– Vi är inte en förening med obegränsade resurser. Är vi beredda att göra förändringar utifrån situationen? Ja, absolut. Men vi kan inte göra oändligt många förändringar så vi måste vara noggranna.

Djurgården är nöjt med målvaktsparet Mikael Tellqvist och Adam Reideborn.

– Vi tycker att "Tellan" (Tellqvist) har spelat bra de senaste matcherna. Vi kikar på att förstärka vårt försvarsspel så att vi kan hjälpa honom på ett bättre sätt.

Djurgården håller ögonen på både defensiva och offensiva backar samt forwards och centrar.