Joakim Eriksson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNJoakim Eriksson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Joakim Eriksson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Daniel Brodin skadade sig under en landskamp i april. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNDaniel Brodin skadade sig under en landskamp i april. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Daniel Brodin skadade sig under en landskamp i april. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Brodin får hjälp ut i omklädningsrummet efter skadan. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNBrodin får hjälp ut i omklädningsrummet efter skadan. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Brodin får hjälp ut i omklädningsrummet efter skadan. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

"Vi högg på honom – men han valde dem"

Publicerad

Djurgården har nu gått på is och säsongen är därmed officiellt invigd.

Men ännu pågår jakten efter en ersättare till långtidsskadade stjärnan Daniel Brodin.

En jakt som än så länge mest handlat om "nej tack". 

– Vi har varit ganska aktiva på marknaden under sommaren men fått nej från fyra spelare som vi tyckt varit intressanta, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Den 14 april tidigare i år kom Daniel Brodin att hamna i en väldigt olycklig skadesituation.

Efter en närkamp med en lettisk spelare hamnade Brodin under Maris Bicevskis och svenskens knä vek sig då otäckt. Fyra dagar senare kom mardrömsbeskedet för såväl Brodin själv som Djurgården.

Korsbandet var av. Och Brodin spås inte kunna vara tillbaka förrän årsskiftet, något som tvingat sportchefen Joakim Eriksson att påbörja en jakt efter ersättare för stjärnan. 

För ett par veckor sedan kom också en finländsk stjärna, som dessutom är beprövad i SHL, att hamna på Erikssons radar. Janne Pesonen. Men finländaren valde i stället att krita på för rivalen, Växjö Lakers.

– Ja, han var en av de fyra som jag nämnde. Jag högg på honom men han valde Växjö. 

Hur kom det sig att han inte valde er?

– Det får du nog fråga honom om, men utan att gissa för mycket så tror jag att ekonomin var en avgörande faktor. 

Enligt SportExpressens uppgifter ska Aaron Palushaj, som valde Brynäs, och Justin Fontaine, som nyligen skrev på för Dinamo Minsk i KHL, också ha varit intressanta spelare för Djurgården.

"Folk börjar tappa tålamod"

Jakten är en pågående jakt, och process, för Joakim Eriksson som ännu letar den där ersättaren för nyckelspelaren Brodin. När laget under tisdagskvällen begick sin ispremiär så berättade sportchefen om läget:

– Vi har varit aktiva på marknaden under sommaren men fått nej från fyra spelare som vi tyckt varit intressanta. Just nu så pågår fortsatt scouting och sondering av marknaden. Man tittar ju på en hel del videos från matcher i fjol. 

Det börjar närma sig säsong, har marknaden börjat öppna upp sig med spelare som inte vill vänta på kontrakt i Nordamerika längre?

– Ja, det finns tendenser på att folk nu börjar tappa tålamod eller att man inte har fått träff på kontrakt man hade hoppats på, så det börjar bli lite fler spelare ute på marknaden nu. Men samtidigt så är vi inte det enda laget som har väntat, så när en spelare blir ledig så blir det ett ganska stort intresse kring denna. Men jag känner av att det är en lite stridare ström av spelare just nu jämfört med för några veckor sedan. 

"Skjuts på vårt anfallsspel"

Djurgården har, sina vana trogen, en rätt ung backsida och det i kombination med Stefan Nymans skicklighet att utveckla backar - Nyman är av många ansedd som en av de bästa backtränarna i Sverige - har mesta mästarna en lovande situation i försvarsledet. 

Hur ser du på er backsituation, och hur viktig är Stefan för de unga spelarnas utveckling?

– Stefan har visat sig duktig på att utveckla unga spelare, och framför allt den defensiva sidan. Nu börjar vi hjälpa dem till att utveckla även den offensiva biten så vi får en skjuts på vårt anfallsspel och målskytte.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag