Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Piken: "Där är de helt värdelösa"

Leksands segersvit bruten - se alla höjdpunkter
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Efter sju raka segrar stoppade Växjö Leksands svit på lördagen.

Då valde Sam Hallam att pika LIF. 

– Leksand är ju helt värdelös i andra period, säger Hallam efter matchen. 

Inför hemmapubliken var det ett Leksand med gott självförtroende som startade bra.

– Vi visste att vi skulle möta ett bra lag. Vi gjorde en bra första period, men i andra perioden kom de ut starkt och vi föll i deras fällor och lät dem styra offensiven. Vi visste att det inte är vår identitet, säger Carter Ashton.

Att Växjö ”bara” gjorde ett mål får Leksand tacka målvakten Kasimir Kaskisuo för. Ett tag ledde Växjö skottstatistiken med 19–1(!).

Hur kan det svänga så rejält?

– Vi missade små detaljer hela tiden, lätta passningar och andra grundläggande saker. Det är ett spel med små marginaler och en del tillfälligheter. Hockey bygger på snabba beslut och små detaljer. Det kan klicka hela tiden – och ibland kan det se ut som i andra perioden, säger Ashton.

Hallams pik: ”Skillnaden så här stor”

Det skulle svänga igen. Fem minuter in i tredje perioden begärde Växjö time out. Leksand hade då kvitterat till 2–2 och skotten var för tillfället 7–0 i perioden.

– Jag tycker att vi visade vår karaktär i tredje perioden. Vi var ett helt annat lag som kom ut och spelade för att vinna och försöka hålla vinstraden levande. Vi pratade ihop oss i omklädningsrummet inför tredje perioden och kom tillbaka ut som ett lag, säger Carter Ashton.

Hur viktigt är det för lagandan att kunna studsa tillbaka i samma match?

– Det är jättestort. Under en säsong har alla lag upp- och nedgångar i sitt spel. Det kan inte vara uppåt hela tiden. Det blev några felstudsar och vi fastnade i egen zon – ju snabbare man kan bryta det mönstret. För vissa lag i vissa situationer kan det vara jobbigt. Men för vårt lag, att komma tillbaka ur det, det stärker oss, säger Carter Ashton.

Efter matchen skickade Sam Hallam en pik mot Leksand. Han menade att LIF stod för en svag mittperiod. 

– Sedan är ju Leksand helt värdelösa i andra ihop med att vi kör som fan och då blir skillnaden så här stor. När ett lag inte klarar av att slå passningar på raken och inte går fullt ut i närkamper. Vi får vinna varenda lös puck som finns där ute och vi blir bara modigare och modigare, säger Hallam under presskonferensen. 

Linköping segrare på hemmaplan