Adam Masuhr. Foto: TOMMY HOLL / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVERAdam Masuhr. Foto: TOMMY HOLL / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER
Adam Masuhr. Foto: TOMMY HOLL / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER
Foto: TOMMY HOLL / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVERFoto: TOMMY HOLL / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER
 Foto: TOMMY HOLL / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER

Veteranen på väg att återvända till Sverige

Publicerad

Mora IK stannade kvar i SHL efter kvalseger mot värsta rivalen Leksand.

Och nu kan en drömförstärkning vänta Dalalaget till nästa säsong: Morafostrade KHL-backen Adam Masuhr, 34.

– Det vore en bra pusselbit, säger sportchefen Anders Forsberg till DT.

Efter att två år på raken besegrat konkurrenten Leksand siktar nu Mora på att etablera sig i SHL på allvar.

Succétränaren Mats Lusth har fått förnyat förtroende som huvudtränare över kommande säsong och den forne guldtränaren Anders Forsberg har plockats in som sportchef.

Nu kan klubben få en tung förstärkning till kommande säsong.

Masuhr kan återvända till Mora: "Det kändes bra"

Enligt Dalarnas Tidningar för klubben samtal med den högerfattade offensiva backen Adam Masuhr, för närvarande i KHL-laget Severstal Cherepovets.

Masuhr, tidigare Andersson, har spelat juniorhockey i Mora och även representerat Modo, Djurgården och Brynäs på SHL-nivå.

I samband med Moras kvalsuccé återfanns Masuhr på läktarplats för att heja fram Mora. Där fördes också samtal mellan klubben och honom själv enligt DT.

– Det kändes bra. Vi har pratat med honom, men vi har inget klart än, säger Anders Forsberg till tidningen.

Forsberg menar dock att den ekonomiska aspekten kan tala till Moras nackdel.

– Han vill kanske tillbaka till SHL och Mora. Men det är en ekonomisk fråga eftersom han är KHL-mässig och får kontraktsförslag även från andra ligor. Vi kommer inte att kunna möta KHL-lönerna.

Masuhr lämnade Mora för spel i finska Kalpa 2009. Under den gångna säsongen har Masuhr stått för 16 poäng på 56 matcher för Severstal Cherepovets.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag