Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vet inte varför de tog dit mig”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Peter Popovic fick tillsammans med Gereon Dahlgren sparken från Färjestad inför slutspelet. 

Ett märkligt beslut, menar tränaren. 

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte varför de tog dit mig, säger Peter Popovic till NWT. 

Färjestad var en av guldfavoriterna i en säsong som nu går mot sitt slut, men värmlänningarna blandande och gav och efter 49 matcher spelade kom beskedet: Klubben sparkar Peter Popovic och Gereon Dahlgren. 

”Tabellplaceringen dög inte”, var förklaringen tränarduon fick och ersattes av Pelle Prestberg och Thomas Rhodin. 

– Man blir överraskad och ställd. Det var ingenting jag såg komma, sa Popovic till SportExpressen i samband med beskedet. 

Nu pratar Popovic ut om sin tid i Färjestad och tycker att sin sejour i klubben var märklig på många sätt. 

Popovic flyttar till Schweiz

– Jag tycker inte att jag har fått vara involverad i nyförvärv eller något på backsidan under de här två åren. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt varför de tog dit mig. Men tydligen var jag och Gereon ansvariga för åttondeplatsen helt plötsligt, trots att vi inte fått vara involverade i någonting annars. Hela upplevelsen var märklig, säger Peter Popovic till Nya Wermlands Tidningen. 

Popovic, som har ett förflutet som NHL-spelare och assisterande förbundskapten i Tre Kronor, anslöt till Färjestad i hopp att vinna ett SM-guld. Men tiden i klubben avslutades alltså med att han fick lämna klubben, precis innan allvaret skulle börja. 

– Jag trivdes jättebra i Karlstad, det måste jag ändå säga. Men det jag kom hit för blev inte alls vad jag hade tänkt. Trodde det skulle vara mycket mer vinnarmentalitet i klubben än vad det var.

SHL-profilen kommer inför nästa säsong att lämna Sverige och flytta till Schweiz där han kommer axla rollen som ny assisterande tränare i ZSC Lions.

Färjestad tog sig till kvartsfinal där laget föll med 0–4 i matcher mot guldkandidaten Växjö.