Foto: Lars Andersson
 Foto: Lars Andersson

Växjö vill göra sig av med Brad Moran

Publicerad

ÖRNSKÖLDSVIK. Brad Moran har haft en tung säsongsinledning.

Enligt Kvällspostens uppgifter undersöker nu Växjö möjligheten att göra sig av med kanadensaren.

- Som veteran och en kille som ska producera förstår jag att det är högre krav på mig och det är okej, säger Brad Moran.

Växjö har haft en tung inledning på säsongen och gjort minst mål av alla lag i elit­serien. En av spelarna som förväntas bidra ordentligt i det offensiva spelet är 33-årige Brad Moran.

Under sina sammanlagt tre elitseriesäsonger har kanadensaren legat stabilt runt 40-poängsstrecket. Men på åtta matcher i år har Moran bara gjort en poäng (1+0).

Den tunga säsongsinledningen, kombinerat med att Växjö har fyllt Nordamerika­kvoten (Brad Moran och Noah Welch) gör att klubben enligt uppgift undersöker möjlig­heten att göra sig av med Moran för att ta in en annan nordamerikansk spelare.

Något som tränare Janne Karlsson inte vill kännas vid.

- Brad Moran spelar med oss och är en bra kille. Han sliter som alla andra och i kväll gjorde han ett jättejobb.

Inte hört något

Moran själv har inte hört något om att klubben ska undersöka möjligheten att göra sig av med honom.

- Nej. Kommer det från klubben, då må det så vara. Kommer det från medierna bryr jag mig inte så mycket.

Hur ser du på din framtid i klubben?

- Det är inte upp till mig, jag kommer in varje dag och försöker jobba hårt. Jag vet att jag spelat längre än många och varit med om en del, så jag måste ta det ansvar klubben ger mig.

"Blixt från klar himmel"

Brad Morans agent Patrik Aronsson säger sig inte heller känna till Växjös planer.

- Nej, det har jag absolut inte hört något om. Det kommer som en blixt från en klar himmel från mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara, jag har ingen kännedom om det så det blir svårt att uttala sig, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag