Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjö värvar Tim Heed från Malmö Redhawks

Foto: Nils Jakobsson

Tim Heed lämnar Malmö Redhawks - för spel i elitserien.

Den 21-årige backen är klar Växjö, där han spelat tidigare.

- Han har varit förstaback i powerplay i Malmö i år, och det finns inte så många ställen i Sverige där pressen är större, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson i ett bpressmeddelande.

Tim Heed har gjort 37 elitseriematchen för Södertälje, men hade svårt att ta en plats och lånades ut till Växjö som då spelade i hockeyallsvenskan.

Den senaste säsongen representerade Heed Malmö Redhawks, som han nu alltså lämnar.

Kontraktet med Växjö är skrivet på ett år, och sportchefen Henrik Evertsson vet vad han får.

"Aldrig ordinarie"

- Vi känner till Tim väl och ser så klart en stor potential i honom. Vi är väldigt optimistiska till att vi ska kunna plocka fram så mycket vi kan av det som finns i honom, säger Evertson i ett pressmeddelande.

Och fortsätter;

- Men man ska också vara medveten om att det kommer krävas blod, svett och tårar av Tim. Han har aldrig varit ordinarie i elitserien och han ska till och börja med klara av att leverera den stabila elitserieinsatsen. Det är viktigt för alla, inte minst Tim själv, att förstå att det krävs mycket för att spela i elitserien. Men vi känner Tim och han är beredd att lägga ner det arbetet, och om han gör det kan det bli ruggigt bra.

"Klarar pressen"

Tim Heed gjorde fyra mål och 26 assist i hockeyallsvenskan för Malmö Redhawks, och Växjö hoppas att nyförvärvet ska bidra i det offensiva spelet.

- Han har varit förstaback i power play i Malmö i år, och det finns inte så många ställen i Sverige där pressen är större. Vi är övertygade om att han kan spela under pressen i elitserien också. Trots att han är ung så har han skapligt med erfarenhet, säger Evertsson i pressmeddelandet.