Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö förstärker – värvar KHL-backen Lukas Bengtsson

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Växjö Lakers har fortsatt sitt lagbygge inför nästa SHL-säsong i högsta fart.

Nu har de också presenterat den Tre Kronor-meriterade backen Lukas Bengtsson. 

Deras säsong tog slut redan i kvartsfinal i årets SM-slutspel. Därmed rustar de regerande svenska mästarna från förra året för revansch till nästa säsong.

Nu har laget presenterat ett av flera nyförvärv från de senaste dagarna. 

Detta då Lukas Bengtsson, senast i KHL och Dinamo Minsk, är klar för spel i klubben.

– Lukas tillhör det absoluta toppskiktet av backar utanför NHL. Behöver egentligen inte säga mer, ett tillskott som jag är oerhört nöjd med, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Spelade OS i februari

Bengtsson har de tre senaste säsongerna huserat i KHL och har då även representerat SKA St.Petersburg. Stockholmaren har även representerat Pittsburgh Penguins farmarlag i nordamerika sedan tidigare.

– Jag har enbart hört gott om Växjö som organisation, stad och att alla fans är fantastiska. Jag är väldigt motiverad och ser fram emot säsongen som komma skall. Växjö är en klubb med stor vinnarkultur och det är vinna man vill göra, säger Bengtsson.

I Sverige har Bengtsson även representerat Linköping, Frölunda, med vilka han vunnit ett SM-guld, och Mora. I vintras spelade han även OS för Tre Kronor.

Kontraktet med Växjö är skrivet till 2025.

TV: Se Joel Lassinanttis superräddning