Foto: HVTV.
 Foto: HVTV.

Växjö-bördiga Klüft: Jag håller på HV 71

Publicerad

Carolina Klüft är född och uppvuxen i Växjö.

Men när det gäller hockey finns hjärtat i HV 71.

På torsdagskvällen var hon på plats i Kinnarps arena när laget mötte Växjö.

– Jag försöker hänga med så gott det går. Jag har varit HV 71-supporter sedan jag var tolv år gammal, säger hon till HVTV.

Tidigare i år la 29-åriga Carolina Klüft skorna på hyllan.

Hon lämnade då en framgångsrik karriär bakom sig.

Förutom ett OS-guld i sjukamp har hon tre VM-guld utomhus och hon räknas som en av Sveriges bästa friidrottare genom alla tider.

Hon har dessutom ett stort hockeyintresse.

"Går inte att byta lag"

Under torsdagens Smålandsderby mellan HV 71 och Växjö (3-4 efter straffar) fanns den förre friidrottsstjärnan på plats för att följa sitt favoritlag.

Favoritlaget är dock inte Växjö - trots att hon är född och uppvuxen i staden.

– Jag har varit HV 71-supporter sedan jag var tolv år gammal. Det är roligt när det går bra för Växjö också eftersom de är från hemstaden, men det går inte att byta lag. HV 71 är i hjärtat och det kommer nog att förbli så, säger hon i en intervju med HVTV.

Klüft försöker följa HV 71 så gott hon kan.

– Jag försöker hänga med och följa det bra. Jag såg till exempel matchen mot AIK borta i Stockholm. Så jag försöker hänga med så gott det går, säger hon.

Diskuterar med maken

Eftersom hon är gift med Vita Hästens tränare Patrik Klüft blir det en hel del hockeysnack på hemmaplan också.

– Det är mycket hockey, men det är roligt. Det blir en hel del matcher och en hel del hockeyprat. Jag kan inte bidra så mycket med taktik, powerplay-uppspel och hur man ska tänka i boxplay, men däremot kan vi prata mycket om det mentala spelet. Man ser ganska lätt när det är panikartat på banan, när man har kontrollen eller när psykologin spelar in. Så där kan vi prata ganska mycket och ha intressanta diskussioner, jag och Patrik.

Valet mellan att se en SM-final i hockey eller en Diamond League-gala på tv är enkelt.

– Då blir det nog hockey, absolut. Jag har sett mycket friidrott i mina dagar. Men man kan ju växla lite. När det är paus i hockeyn går man över till friidrotten, säger Carolina Klüft.

"Tar tid att vänja sig"

För HVTV berättar hon också om den första tiden utan friidrotten.

– Det är bra, spännande. Det är kul att hinna med sådant här och saker som har varit begränsat innan. Sedan försöker jag strukturera upp mitt liv, göra andra saker och komma i gång med det nya livet. Det tar lite tid att vänja sig, men det känns jättebra, säger hon.

– Nu blir det lite studier, lite olika typer av engagemang och arbeten, lite föreläsningar och så. Helt sysslolös är jag inte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag