Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö bekräftar: Noah Östlund från Djurgården har skrivit på

Noah Östlund.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nu är det officiellt.

Växjö vinner kampen om Djurgårdens center Noah Östlund, som Expressen redan för två veckor sedan kunde berätta.

– Jag är väldigt övertygad om att han kommer vara mycket bra för oss, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Der svenska mästarna Växjö stuvar om på centersidan. Det har sedan tidigare stått klart att Joel Kellman inte får vara kvar, och att han i stället hamnar i Färjestad.

Ersättaren hade Växjö redan fått klart med, men inte på papper, när Kellman lämnade i form av 19-årige Noah Östlund från Djurgården.

Under de senaste veckorna har Östlund varit på besök i Växjö och nu har den Buffalo-sajnade centern bestämt sig för SHL-spel och undertecknat kontraktet med Växjö.

– Det har varit imponerande att se all Växjös framgång, både på isen och allt runtomkring. Det känns också som en perfekt plats att vara om man vill utvecklas som hockeyspelare. Så när erbjudandet kom var det ganska självklart att signa, säger Östlund.

Noah Östlund lånas in från Buffalo

Noah Östlund har redan skrivit på avtalet med Buffalo Sabres, som draftade honom som nummer 16 i den första rundan 2022.

På det treåriga avtalet har man redan gjort bort det första året på lån till Djurgården, som under söndagen tackade av Östlund. Nu fortsätter man med ytterligare ett år på lån till Växjö i SHL.

– Noah är en av den senaste årens största svenska centertalanger. Han har en spelstil som egentligen fullständigt överlappar med hur vi vill spela hockey. Det ska bli fantastiskt kul att få ha Noah i laget den kommande säsongen, kommenterar Växjös sportchef Henrik Evertsson.