Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vår son har inte velat gå till skolan i dag...”

Johan Fransson. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leksand vann mot Linköping efter straffar. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Han stod för ett misstag mot Linköping och har fått utstå hat på sociala medier.

Nu berättar Leksands-backen Johan Fransson om hur hans familj har drabbats.

– Vår son har inte velat gå till skolan i dag, vår dotter har haft det jobbigt när hon varit där, säger Johan Fransson till Aftonbladet.

Via sin hemsida vädjar nu Leksand till sina supportrar.

Han värvades som en av de stora stjärnorna i nykomlingen Leksand. Men säsongen har varit tuff för det klassiska laget, och delvis även för Johan Fransson själv.

34-åringen stod för ett misstag i senaste matchen mot Linköping som kostade laget ett baklängesmål. Leksand vände och vann senare den viktiga bottenmatchen.

Men efter misstaget har tongångarna varit hårda mot stjärnbacken – såväl i arenan efter matchen som på sociala medier.

Via sin hemsida vädjar nu Leksand till sina supportrar:

”Från föreningens håll vill vi dock uppmana alla er som följer oss i med och motgång att tänka till en extra gång när det kommer till kritik och kommentarer riktade på individnivå och som ibland kan vara i gränslandet för vad som kan anses vara acceptabelt. Detta gäller inte minst i sociala medier. Att spelare, ledare, funktionärer och övrig personal valt att arbeta för en förening får, och ska, aldrig behöva påverka nära och kära kring individen”, skriver klubben.

För Aftonbladet berättar Johan Fransson:

– Vår mellanson stod utanför omklädningsrummet och väntade på mig efter matchen då han hörde vuxna säga elaka saker om sin pappa. Han var jätteledsen på vägen hem och hade ont i magen, han var jätteledsen på morgonen när han vaknade och han har inte vågat gå till skolan i dag – det ska inte vara så, de är för små för att höra och läsa vissa saker och det gör mig väldigt ledsen också, säger Fransson till tidningen.

Johan Fransson: ”Det ska inte drabba barn”

Även Franssons hustru har fått motta meddelanden efter matchen.

– Ishockey är det roligaste jag vet och jag älskar det för mycket, och kritik är något som hör till – jag tycker bara inte att det ska drabba barn som inte mår bra och blir ledsna, för mig svider det rejält. Om de har kritik får de gärna säga det direkt till mig, de får gärna komma fram ansikte mot ansikte i stället, säger Johan Fransson.

För Leksands-backen och hans familj är det viktigt att markera i syfte att belysa problemet med anonyma hat och meddelanden.

– Den här gången var det riktigt jävla dålig stil och det har spårat ut – vi i familjen är inte känsliga på något sätt utan snarare tvärtom, jag tycker att folk ska tänka sig in i situationen om det drabbade dem och deras barn, säger Johan Fransson.

Leksand ligger sist i SHL efter 31 spelade matcher och har 14 poäng upp till slutspelsplats.