Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var fullt av blod - då kom paniken”

Jonas Ahnelöv.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

En skridsko träffade halsen och ett tag trodde Jonas Ahnelöv att det var kört. 

Nu berättar LIF-backen om skräckupplevelsen.

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, säger han till SiljanNews. 

Det var i fredags som olyckan var framme för Jonas Ahnelöv. I en kampsituation på en träning träffades backen av en skridskoskena vid halstrakterna. 

Han insåg direkt allvaret. 

– När jag tittade ner på isen såg jag att det var blod där. Jag tog upp handen till halsen och då blev även den full av blod. Då började paniken komma, säger Jonas Ahnelöv.

Enligt SiljanNews fanns två ambulanser på plats vid Tegera Arena. En förde Ahnelöv till Falu lasarett. 

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, ja sådana funderingar var det som snurrade uppe i huvudet. Det var riktigt jäkla otäckt och det är något jag inte önskar någon annan människa att behöva vara med om, säger Ahnelöv som själv fick hålla tryck mot såret under hela ambulansfärden. 

”Då hade det kunnat sluta hursomhelst”

Väl på sjukhuset i Falun plåstrades LIF-backen om och han fick sy igen det sår som sträckte sig från höger öra ned mot halsen. 

– De sa på sjukhuset att det bara var någon millimeter från halspulsådern. Då hade det kunnat sluta hursomhelst. Nu hade jag dock en väldig tur i oturen.

Händelsen har givetvis inte bara påverkat Ahnelöv, utan även hans familj. 

– Grabben fyller sju nu så han förstod ju vad som hade hänt och allvaret i situationen. Nu efter att jag kommit hem har han sprungit efter mig och vill krama om mig hela tiden. Frun har väl inte heller riktigt förstått vad som hände än och sen har vi ”lillen” på tre år. Hon kör bara på som vanligt vilket är skönt i sig.