Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Var en jäkla krigarinsats”

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

GÄVLE. Fyra raka förluster, den senaste mot Oskarshamn på hemmais. Men sedan dess har trenden vänt.

Nu tog Luleå i stället sin fjärde raka vinst när de besegrade Brynäs och anledningen är inte bara Jesper Wallstedt, trots att han stått för fyra starka insatser.

– En jäkla krigarinsats i dag. Vi visar karaktär i laget när vi avgör i slutet av en match igen. Jäkligt skönt, säger Oscar Engsund.

2-1 mot Frölunda. 2-0 mot Örebro. 5-3 mot Timrå. 4-2 mot Oskarshamn.

Fyra förluster i rad efter premiärsegern.

Sedan fick det vara nog.

Efter matchen mot Oskarshamn hade Luleå ett möte för att prata ihop sig och börjar om

– Vi hade ett möte efter Oskarshamnsmatchen som vi sa till varandra att nu går vi tillbaka till grunderna, försöker spela efter dem så mycket det går sen får nästa grej komma – som skicklighet och liknande. Det har funkat, vi ska fortsätta på den här trenden, berättar Oscar Engsund.

Något som även Brendan Shinnimin berättar mer om:

– Även i början av säsongen skulle vi haft bättre resultat än vi fick, det var lite matcher vi förtjänade att vinna men inte gjorde. Jag tror att vi fick lite panik, vi spelade slarvigare. Vi satte oss ner, lugnade ner oss lite, litade på oss själva, litade på skickligheten i gruppen som vi har. Ta det ett steg i taget och nu är vi fyra i rad så förhoppningsvis kan vi fortsätta med det och fortsätta spela med självförtroende.

Flera segrar i slutminuterna: ”Starkt”

Jesper Wallstedt har briljerat mellan stolparna och fått förtroende i fyra raka matcher. Samtidigt har Luleå lyckats ta viktiga segrar i slutminuterna.

– Ja, det är starkt. Vi ger motståndarna lite för mycket utrymme i tredje och gör det svårt för oss, det är bra att hitta sätt att vinna... men vi kanske ska ge oss själva en bra möjlighet att vinna matcherna utan att sätta så mycket press på oss i slutet att vi måste, säger Brendan Shinnimin.

Det går inte att räkna ut er?

– Nej, det är jäkligt gött, avslutar Oscar Engsund med ett leende.

TV: Tacklas blodig mot sargen